Az alfa-szint nagyon egészséges tudatállapot a testre és szellemre gyakorolt ellazító hatása miatt. Meglepően érdekes módon, sokan úgy látják, hogy sokkal hatásosabban hoz létre igazi változásokat az úgynevezett objektív világban...../ Meditáció és teremtő képzelet: Az ellazulás nagyon fontos ~ spirituális tanítások, spiritualitás, teremtés, teremtő képzelet, tudatos teremtés, vizualizáció, Shakti Gawain,

Amikor először tanulod alkalmazni ezt a módszert, nagyon fontos, hogy mélyen ellazuljál. Ha tested és lelked ellazult állapotban van, megváltoznak, lelassulnak az agyad által kibocsátott rezgések is. Ezt a mélyebb, lelassult szintet általában alfa-szintnek nevezik (a tevékeny ébrenlét pedig a béta-szint), és napjainkban sok kutatás folyik az alfa-szint hatásával kapcsolatban.

Az alfa-szint nagyon egészséges tudatállapot a testre és szellemre gyakorolt ellazító hatása miatt. Meglepően érdekes módon, sokan úgy látják, hogy sokkal hatásosabban hoz létre igazi változásokat az úgynevezett objektív világban, mint az aktív béta-szint, ami éppen a képi megjelenítés miatt van így. Gyakorlati szempontból ez azt jelenti, hogy ha megtanulsz mélyen ellazulni és használni teremtő képzeletedet, képes leszel arra, hogy sokkal komolyabb változásokat hozz létre életedben, mint amikor gondolkodsz, aggódsz, tervezgetsz, és közben megpróbálod manipulálni a dolgokat vagy az embereket.
Ha van bármilyen testre szabott módszered arra, hogy mélyen ellazulj, vagy hogy csendes, elmélkedő állapotba kerülj, akkor mindenképpen azt használd most is. Ha nincs ilyen, akkor alkalmazhatod az előző fejezetben leírt módszert - a lassú, mély légzést, izmaid fokozatos ellazítását és a 10-től visszafelé számolást. Ha bármilyen nehézség adódik a lazítás során, segítséget kaphatsz a jógával, illetve meditációval kapcsolatos könyvekből. Általában azonban egy kis gyakorlással tökéletesen el tudsz lazulni.
Mellesleg a mély ellazulás egészséges, szellemileg és fizikailag is hasznodra lesz.
Különösen hasznos, ha az alkotó vizualizációt közvetlenül elalvás előtt vagy rögtön ébredés után gyakorlód, mert ilyenkor általában testileg-lelkileg mélyen ellazult és fogékony állapotban vagy. Végezheted a gyakorlatot fekve, de ha hajlamos vagy arra, hogy elbóbiskolj, akkor jobb, ha az ágy szélére ülsz vagy egy székre, kényelmesen, egyenes gerinccel. Az, hogy gerinced egyenes, segíti az energiaáramlást, így könnyebben jutsz a mély alfa-szintre. Délidőben egy rövid meditáció és egy alkotó vizualizációs gyakorlat pihentet, újra élettel tölt meg, és segíti, hogy napod nyugodtabban teljen.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Shakti Gawain
Share To:

Post A Comment: