A Szörnyeteg Kannabisz Valósággá Válik Miután a Monsanto Levédeti a Genetikailag Módosított Füvet. Aktivisták az ország minden pontján felszólalnak a genetikailag módosított élelmiszerek ellen. Eközben az államok a kannabisz legalizálására készülnek. Hamarosan eljöhet az a nap amikor az olyan nagyvállalatok, mint a Monsanto, a kannabisz genetikailag módosított formáit fejlesztik ki a leglális piac számára. A Monsanto 3 héttel ezelőtt bejelentette, hogy szabadalmaztatta az első genetikailag módosított kannabisz fajtát.

A Szörnyeteg Kannabisz valósággá válik miután a Monsanto levédeti a Genetikailag Módosított Füvet.
Aktivisták az ország minden pontján felszólalnak a genetikailag módosított élelmiszerek ellen. Eközben az államok a kannabisz legalizálására készülnek.
Hamarosan eljöhet az a nap amikor az olyan nagyvállalatok, mint a Monsanto, a kannabisz genetikailag módosított formáit fejlesztik ki a legális piac számára.
A Monsanto 3 héttel ezelőtt bejelentette, hogy szabadalmaztatta az első genetikailag módosított kannabisz fajtát.
A végeredmény, ha a GM kannabisz megszületik, hasonló lehet a jelenlegi élelmiszer piachoz.
A genetikailag-tervezett termékek az eladások nagy részét tehetik ki, míg az organikusan termesztett kannabisz elkötelezett követőkre tehet szert a rekreációs használók között.
A legális kannabisz piaca nagyobb, mint a kukoricáé, a búzáé vagy a cukoré.
A növény elleni tiltás vége hatalmas pénzeket jelent. Ez arra ösztönzi a nagy vállalatokat, hogy megváltoztassák a kannabisz DNS-ét, ezzel megnövelve a profitot.
A genetikalialg módosított termékek megnövelhetik a hozamot vagy védelmet adhatnak néhány terménynek. A kannabisz nagyban ellenálló a kártevőkkel szemben és nem igényel rovarirtó vagy növényvédő szereket a termesztéshez. De, ha a nagy vállalatok GM kannabiszt terjesztenek, akkor képesek lesznek levédeni és ellenőrizni a kannabisz termelést.
Abban az esetben ha széles körben elterjed a GM kannabisz egy másik jogi probléma jelenik meg. A farmereknek egedélyezett lesz-e, hogy olyan kannabiszt termesszenek, ami nem genetikailag módosított? A szövetségi törvény megköveteli egyes farmerektől, hogy minden évben “Round-Up-Kész” (a Round Up egy Monsanto által fejlesztett és árusított növényvédő szer) magokat vásároljanak a Monsantotól.
Nemrég egy farmer 8 év börtönbüntetést kapott amiért magokat rakott el az előző évi termésből, hogy abból termesszen a következő tavasszal, ami miatt az élelmiszer előállító üzlettől esett el. A Monsanto már befektetett a GM kannabisz kutatásába és fejlesztésébe. A farmerek a következő években még termeszthetnek kannabiszt, de nemsokkal aztán lehet, hogy bűnözőkké válnak amiért nem GM fajtákat termesztenek.
Egyes megfigyelők úgy hiszik, hogy a nagy gyógyszercégek már most nagy területen termesztenek GM kannabiszt, ezzel készülve fel a kannabisz tiltás végére a közeljövőben.
Érdemes eltűnődni azon mi lesz, ha a mostani vita a kannabisz egészségügyi hatásairól hamarosan a GM vagy organikus fajták körüli vitáva változik.
Ennek a hírnek messzemenő konzekvenciái vannak a drog szabályozás terén, mivel a kannabisz még mindig illegális anyag.
Sokan hiszik azt, hogy a Monsanto piaci érdeklődése bizonyosan azt jelenti, hogy a drog rekreációs használatának teljes legalizációja már a horizonton van, de milyen áron?
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
OrvosiKannabisz
Share To:

Post A Comment: