Miben különbözik a tucatnyi másik VR-eszköztől? Nos, ezt egyelőre nehéz lenne megmondani, viszont a befektetők szinte elveszítették a fejüket miután meglátták az alábbi videót, és egyből megnyitották pénztárcáikat is. / ~ virtuális valóság, jövőnéző, tech, világ, fényörvény

Már most 5 millió dollárt ér az a különleges startup, amitől minden befektető eldobja az agyát. Ráadásul az egész projekt még csupán egyetlen ötlet, semmi sincs kész belőle.
Jelenleg eléggé panganak a technológiai starup vállalkozások. A stagnáló piacon nem jelennek meg új befektetők és a legtöbb cég csak kivár, a túlélésre játszik. Mégis, a semmiből feltűnt a Magic Leap startup, amibe zsákszámra pakolja bele a milliókat a világ pár olyan cseppet sem jelentéktelen vállalata mint a Google, a Legendary Entertainment, a Warner Bros, vagy éppen a Morgan Stanley.
A Magic Leap mögött álló mérnökök egészen odáig elmentek, hogy kijelentették, egyszerűen képtelenek elmagyarázni a laikusoknak, hogy mi is lesz ez az egész. Annyi biztos, hogy napjaink legnagyobb slágere, vagyis a virtuális valósághoz kapcsolódó újabb próbálkozásról van szó.
Miben különbözik a tucatnyi másik VR-eszköztől? Nos, ezt egyelőre nehéz lenne megmondani, viszont a befektetők szinte elveszítették a fejüket miután meglátták az alábbi videót, és egyből megnyitották pénztárcáikat is.


A Magic Leap a kiterjesztett valóság (Augmented Reality vagy AR) élményét hozza el. Ehhez hasonlóval próbálkozik a Microsoft is, Hololens nevű eszközükkel.A Magic Leap ott válik teljesen egyedivé, hogy nem egy külső eszközre, vagyis nem egy szemüveg kijelzőjére vetíti a képeket, hanem

közvetlenül a használó retinájára.

Így ténylegesen látni fogjuk a megjelenített képeket, nem csak egy kijelzőn nézzük őket. A Magic Leap a felhasználó szemébe érkező fénybe épít bele különféle jeleket, ezáltal az agyunk azt fogja hinni, hogy valóban látja azokat a virtuális dolgokat, például az előttünk lebegő elektronikus leveleinket.
Mindezt a szemüvegben elhelyezett belső kamerákkal (ezek veszik szemünk mozgását) és külső szenzorokkal szeretnék összehozni.
Az alábbi két videó már nem csak egy promóciós anyag, hanem az elvileg valóban működő prototípussal elkészített felvétel. Messze nem tart még ott a dolog, mint a fentebbi robotos videóban, de azért így is lenyűgöző.
A technológia lehetséges felhasználási módjai szinte végtelenek. A tudomány, a szórakozás és a mindennapi munka is alapjaiban változhatna meg, ha tényleg elkészül egyszer a Magic Leap.
Elvileg a 2017-es CES kiállításon többet is megtudunk majd. Talán ott már láthatunk egy ilyen virtuális bálnát is, aki tornatermekben úszkál.


Így már talán jobban érthető, miért csatlakoztak a fejlesztéshez neves szakemberek és miért támogatja a projektet a NASA, illetve az amerikai védelmi minisztérium is.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


pcworld.hu
Share To:

Post A Comment: