Spirituális fejlődés egyik lényeges elemei a csakrák. Minden csakra gyökér-szótagja csupán mássalhangzóiban különbözik, tehát (a homlokcsakrát kivéve) a magánhangzó megegyezik bennük.

Minden csakra gyökér-szótagja csupán mássalhangzóiban különbözik, tehát (a homlokcsakrát kivéve) a magánhangzó megegyezik bennük. A csakrák megrezegtetéséhez azonban találtam egy hatékonyabb módszert: ha a magánhangzókat használjuk. Más metafizikai rendszerekben is fellelhető ez a technika, de a magánhangzók és a csakrák párosítása eltérő; a következő listát viszont a leggyakoribb egybeesések alapján készítettem el. Magunk is tesztelhetjük, hogy mennyire működőképes: ejtsük ki a magánhangzókat, s figyeljük, hogy melyik csakra jön rezgésbe! 
Lehet, hogy saját csakráink esetleg csak bizonyos hangmagasságra és hangszínre reagálnak. Kísérletezzünk bátran!
E magánhangzók egyformán hatásosak, de talán még erőteljesebbnek bizonyulnak, ha néma mantraként vagy meditációs eszközként vetjük be őket. Válasszuk ki a csakrát vagy a csakrákat, amelyekkel dolgozni szeretnénk, és használjuk felébresztésükhöz az alábbi táblázatban
hozzájuk rendelt hangot.
Muladhara: O
Szvadhiszthána: Ú
Manipura: A
Anahata: É
Visuddha: í
Adzsna: mm
Szahaszrara: nng (mint az angol -ng végű szavak esetén), vagy ne használjunk hozzá hangot.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Anodea Judit: A csakrák bölcsessége
Share To:

Post A Comment: