A kutatók a 2006-ben elkezdődött tömeges pusztulás miatt egyre jobban aggódnak a méhek miatt, és nem ok nélkül: ha így halad tovább a folyamat, ükunokáink már komoly élelmiszerhiánnyal nézhetnek szembe. A norvég fővárosban elképesztő megoldást találtak a problémára: külön utakon terelik a méheket. A Byni nevű környezetvédelmi csoport vezetésével külön biztonságos utakat alakítottak ki a méheknek a városon keresztül, kisebb zöld növényes, virágos állomásokkal, ahol megpihenhetnek, táplálkozhatnak, vagy akár meg is telepedhetnek.

A kutatók a 2006-ben elkezdődött tömeges pusztulás miatt egyre jobban aggódnak a méhek miatt, és nem ok nélkül: ha így halad tovább a folyamat, ükunokáink már komoly élelmiszerhiánnyal nézhetnek szembe. A norvég fővárosban elképesztő megoldást találtak a problémára: külön utakon terelik a méheket.
A Byni nevű környezetvédelmi csoport vezetésével külön biztonságos utakat alakítottak ki a méheknek a városon keresztül, kisebb zöld növényes, virágos állomásokkal, ahol megpihenhetnek, táplálkozhatnak, vagy akár meg is telepedhetnek.
Külön utakat biztosítanak a méheknek Oslóban
Az Abel-kert füves területein külön, virágokkal teli pihenőket hoztak létre, de a kezdeményezésbe folyamatosan bárki bekapcsolódhat. Az egyik modern felhőkarcolóban helyet foglaló könyvelő cég meg is tette: egy teraszt beültetett növényekkel, és két méhkaptárt is telepített, így negyvenötezer méhnek adnak otthont úgy, hogy a kis állatok semmiféle veszélyt nem jelentenek rájuk.
Külön utakat biztosítanak a méheknek Oslóban
Nem ez az első, rovaroknak létrehozott “autópálya”: az Egyesült Államokban a Fehér Ház lepkesztrádát tervez Mexikó és Minnesota között, így vezetve a méhekhez hasonlóan nagy hasznot hozó királylepkék erősen megfogyatkozott csoportjait.
Egyelőre pontosan nem tudni, mi áll a lepkék és a méhek folyamatos pusztulásának hátterében, az elméletek szerint a környezetszennyezés, a klímaváltozás és a növényvédő szerek is hatással lehetnek rájuk.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!TheGuardian, TheJakartaPost, Lemon
Share To:

Post A Comment: