A kövek gyógyító hatalmát már az ókori Egyiptomban és Indiában is ismerték. Misztikus energiát tulajdonítottak a kristályoknak, pedig gyógyerejük nem valamiféle földöntúli varázslatnak köszönhető, műszerekkel kimutatható hatásuk van. A kristályok segítségül hívása az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb módszer a szervezet méregtelenítésére, egészségünk helyreállítására. Szinte az egész élővilág kristályokból áll, az emberi testben is jelen vannak a kristályos állapotú ásványi mikro- és makroelemek. A kristályok képesek információt felvenni, raktározni és a velük kapcsolatba kerülő másik kristálynak vagy élőlénynek átadni. Mivel összetételétől, származási helyétől függően minden kristály tárol valamilyen információt, rezgést, alkalmas betegségek gyógyítására.


A kövek gyógyító hatalmát már az ókori Egyiptomban és Indiában is ismerték. Misztikus energiát tulajdonítottak a kristályoknak, pedig gyógyerejük nem valamiféle földöntúli varázslatnak köszönhető, műszerekkel kimutatható hatásuk van.

A kristályok segítségül hívása az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb módszer a szervezet méregtelenítésére, egészségünk helyreállítására.
Szinte az egész élővilág kristályokból áll, az emberi testben is jelen vannak a kristályos állapotú ásványi mikro- és makroelemek. A kristályok képesek információt felvenni, raktározni és a velük kapcsolatba kerülő másik kristálynak vagy élőlénynek átadni. Mivel összetételétől, származási helyétől függően minden kristály tárol valamilyen információt, rezgést, alkalmas betegségek gyógyítására.

A nagyméretű kristályok a káros energiáknak a szervezetből való kivonásával gyógyítanak. Az üzletekben kapható kristályokat nem aktivizálta kristálygyógyász, így minden kezelés után meg kell tisztítanunk őket a testből felvett káros energiáktól. Ezt mi magunk is megtehetjük: a követ rakjuk bele tízszer annyi sóba, mint a saját súlya, egy tízdekás kristályhoz tehát egy kiló sóra lesz szükségünk. Mivel a só is kristályokból áll, képes magába szívni a másik kristály káros információit, ezért a tisztítás végén a sót ki kell dobni!
Ha a kristályt egy kristálygyógyász aktivizálja, azaz energiával tölti fel, ereje az egyszerű, boltban kapható kristályokhoz képest az ezerszeresére is növekedhet, ezért a marokköveknél sokkal kisebb is elegendő belőlük. A feltöltött kristály évekig képes őrizni az energiáját, és a megtisztítására nincs szükség. Minél nemesebb a kő, annál tovább tárolja az információkat, a rubin vagy a gyémánt akár ezer évig is megőrzi azokat.
Az aktivizált kristályok kis méretüknél fogva egész napos viseletre is alkalmasak. Aki medálként viseli őket, már egy-két órán belül érezheti hatásukat, melegség árad szét a testében, erősödik a szervezete. A beteg szervhez tartozó reflexpontokra erősített kövek és a mellkason hordott medál néhány hét alatt megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól, megszünteti a krónikus betegségeket. Ha például egy férfi prosztatagyulladásban vagy egy nő makacs petefészekgyulladásban szenved, érdemes egy-egy aktivizált kristályt ragasztani a sarokcsont alatti rész külső és belső felére. Az olyan, több éve tartó, nehezen gyógyuló betegségek, mint az ekcéma, az allergia, gyomorproblémák, az ízületi bántalmak, a fekély, az ödémák már három-hat hét alatt is gyógyulhatnak. A méreganyagok távozásának elősegítésére érdemes ilyenkor sok folyadékot fogyasztani.
A kristályok segítségével pozitív sugárzású vizet is hozhatunk létre, amely kiváló hatást gyakorol a szervezetre. Csak annyit kell tennünk, hogy a kristályt 5-10 percre a vizespohár vagy a kancsó közvetlen közelébe helyezzük.

Melyik kristály mire hat?


AmetisztAmetiszt – a női spiritualitás köve
Erősíti az immunrendszert, szabályozza a nyirokmirigyek, hormonok működését, segíti az alvást, vértisztító hatású. Fokozza az önbecsülést, javítja az intuíciót, memóriát. Női energiájú kő, segít a hatodik érzék élesítésében. Viselje amulettként, tartsa a kezében meditáció közben, alváskor tegye az ágya közvetlen közelébe. Ha vékony szövetbe csomagolva a halántékára teszi, enyhítheti vele a magas vérnyomást.

AventurinAventurin: gyógyítja az allergiát, a bőr és szembetegségeket, oldja a szorongást és a félelmet,

HegyikristályHegyikristály: növeli az életerőt, gyógyító hatással van a szívre, tüdőre és a vérkeringésre. Kiegyensúlyozottabbak leszünk használatától, és javítja a kifejezőkészséget.

HematitHematit: a vér gyógyítója
Szabályozza a vérkeringést, enyhíti a görcsöket. Segít az égési sérüléseken, jó hatással van a májra a tüdőre és a vesékre. Megszabadít a berögzült viselkedési mintáktól, jó ellenszere a túlzásba vitt evésnek, dohányzásnak és alkoholfüggőségnek. Elvezeti a stresszkeltő, negatív energiákat.
Tartson néhány kisebb kristályt a zsebében, morzsolgassa őket ujjai között, vagy helyezze közvetlenül az ágya közelébe.

HoldkőHoldkő: női jellegű, nyugtató kő, enyhíti a menstruációs fájdalmakat, csökkenti a menstruációt megelőző, kellemetlen tüneteket. Elűzi az álmatlanságot, eredményesebbé teszi a fogyókúrát. Segít úrrá lenni az érzelmeken, önuralomra tanít. Egyensúlyba hozza a férfi és női energiákat. Tegyen egy ásványt az ivóvizébe, és hagyja benne néhány óráig, hogy a kő feltöltődjön a kő energiájával. Ha kezében tartja vagy ujjai közt forgatja, eloszlatja a félelmet.
Teliholdkor ne használjuk!

JáspisJáspis: segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, az együttérzés, a megértés képességével ajándékozza meg viselőjét.

KarneolKarneol: gyógyítja az égési sérüléseket, javítja az emésztést, oldja a menstruációs görcsöket és fokozza az életörömöt.

Macskaszem, tigrisszemMacskaszem, tigrisszem: felveszi a harcot a baktériumokkal, vírusokkal, jótékony hatással van az ízületi betegségekre. Általános szerencsekőnek tartják.

NapkőNapkő: a test saját energiájának aktiválásával enyhíti a fájdalmat, csökkenti a feszültséget. Segít úrrá lenni a depresszión, fokozza a termékenységet. Gyakran használják a csakrák tisztítására és energiával való feltöltésére. Szükség esetén többletenergiát kölcsönöz viselőjének és szerencsét hoz neki. Nyakban hordva megtisztítja a torokcsakrát. Otthonában helyezze egy fehér gyertya elé és az egész házban érezhető lesz oltalmazó energiája. Gyógynövényekkel teli zacskóba helyezve erősíti a füvek gyógyító energiáját.

OpálOpál: vértisztító, jótékonyan hat a vesére és a hasnyálmirigyre. Segít felismerni a jellem hiányosságait, ezáltal lehetőséget ad a hibák kijavítására. Gyógyításhoz helyezze a has alsó részére. Fülbevalóként hordva felébreszti az intuitív energiákat.

ObszidiánObszidián: gyógyítja a gyulladásokat, a fertőzéseket, a vérszegénységet. Segítséget nyújt lelki problémák megoldásában is, azáltal hogy felébreszti bennünk az intuíciót.

PiritPirit: javítja a vér oxigénellátását, serkenti a vérkeringést. Használják fertőzések, asztma és hörghurut gyógyítására is. Bátorságra, önbizalomra serkent, elősegíti a kreatív ötletek születését. Helyezzen el egy követ munkahelye dolgozóasztalán és új energiával feltöltődve vághat neki feladatainak. Ha a nyakában medálként viseli, emlékezőtehetségére is jó hatással lesz.

Rózsakvarc
Rózsakvarc: simábbá teszi a bőrt, segíti a szervezet méregtelenítését, erősíti az immunrendszert. Segít az alacsony vérnyomással és a termékenységi problémákkal küzdőknek, gyógyítja a náthát. Nyugtató ereje eltávolítja a csakrákból a negatív energiát, gyógyítja a lelki sebeket. Szerelmi és baráti kapcsolatokba megértést hoz. Oldja a félelmet és a szorongásokat. Fogjon a kezébe egy követ és simítson végig vele a testén. Érezni fogja az erős szeretetenergiát, amit a kő sugároz. Ha forrásvizébe teszi és a poharat a napra helyezi, a víz feltöltődik a kristály szelíd energiájával.

Türkiz
Türkiz: segíti a tápanyagok felszívódását, erősíti a testet. Serkenti a szövetek megújulását, csökkenti a lázat, enyhíti a fejfájást. Lelki békét és egyensúlyt ad, segíti a kreativitást új kapcsolatokat vonz. Szerencsét és gazdagságot vonz. Tartsa a követ e pénztárcájában vagy a zsebében, esetleg viselje gyűrűként. Gyógyításkor helyezze az ásványt a beteg testrészhez és képzelje el, amint a betegség a testéből a kőbe áramlik. Használat után meg kell tisztítani a követ.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Share To:

Post A Comment: