Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Mohaachát A Mohaachát erősíti a pozitív jellemvonásokat. Felelősségvállalásra, önelfogadásra tanít. Növeli az önbizalmat, kitartást, állhatatosságot, az önkifejezési és kommunikációs készséget. Elűzi a szorongást, kishitűséget, félelmeket, és a stresszt. Nyitottá tesz a másság és mások elfogadására. Pozitív életszemléletre ösztönöz, átsegít a változással járó nehéz időszakokon, önbizalmat, hitet, reményt, támogatást adva az új elfogadásához, megvalósításához.

Szín: mohaszínű zöld és barna zárványokkal 
Átlátszóság: áttetsző
Porszín: fehér
Mohs-keménység: 6-7
Sűrűség: 2,59-2,61
Képlet: SiO2
Előfordulás: USA, Kína, Oroszország, Brazília, India
Elem: Föld
Ásványtanilag: kalcedon zöld dentritekkel
Kristályszerkezet: trigonális
Keletkezés módja: üledékes
Nyugati csillagjegy: Ikrek, Rák
Kínai csillagjegy: Ló, Bárány
Elem: Föld
Csakra: gyökér csakra
Idegrendszer gyógyító. Gyulladás, lázcsökkentő. Felismeréshez segít, hogy a gondolataimmal, és pozitív érzéseimmel megváltoztathatom életemet. Változás köve. Segít feloldozni bilincseinket a tudatunkba. Szembesít gondolatainkkal, azok káoszával. Segít rendet rakni. Egyensúly köve. A koronacsakrával kapcsolódik, így az agyféltekéket kiegyensúlyozza. Mivel a koronacsakra analóg a gyökércsakrával, így fizikailag is segít talpra állni. De minden csakrára és energiarendszeremre hatással van. Az idegrendszer torzulásait tudatosítja, vagyis félelmeimet átvilágítja, segít kioldani őket. Védelmi rendszerem az immunrendszert aktiválja. Vizeimet segít kitisztítani (nyirokrendszer), mozgásra serkent. A bennem lévő tűzet is harmonizálja, túl magas lobogását lelohasztja, ez a láz, a gyulladás. Szabadság köve. Elvezethet a tudás szabadságába, a felismeréshez, hogy gondolataimmal és pozitív érzéseimmel megváltoztathatom életemet. Légutakra, homloküregre hat. Ssegíti a kiválasztást. Erősíti a hasnyálmirigyet. Bélbetegségek esetén hatékony. Szabályozza az emésztést. Áldott állapotban használható az émelygés, hányinger esetén, segíti a magzat fejlődését. Fizikai kimerültségkor erőt ad. Megszünteti a félelmeket, erőt, bátorságot ad. Javítja a kreativitást.

Pszichikai, lelki hatások:
A Mohaachát erősíti a pozitív jellemvonásokat. Felelősségvállalásra, önelfogadásra tanít. Növeli az önbizalmat, kitartást, állhatatosságot, az önkifejezési és kommunikációs készséget. Elűzi a szorongást, kishitűséget, félelmeket, és a stresszt. Nyitottá tesz a másság és mások elfogadására. Pozitív életszemléletre ösztönöz, átsegít a változással járó nehéz időszakokon, önbizalmat, hitet, reményt, támogatást adva az új elfogadásához, megvalósításához. Kíváló segítség az időjárásváltozásra érzékeny embereknek.

Fizikai gyógyhatások: 
A Mohaachát a Föld és a természet rendjét képviseli, a születést és újjászületést. Segít a szülésnél, támogatja a szülésznők munkáját, enyhíti a fájdalmakat, komplikációmentessé teszi az új élet világrajöttét. Mint megújító kő, serkenti a hosszú lefolyású betegségből a felépülést, vitalizál, tisztítja a keringési és kiválasztó rendszert. Erősíti az immunrendszert, serkentően hat a nyirokrendszerre. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően csillapítja a lázat, a megfázás és influenza tüneteit, a nyirokcsomók duzzanatát, gyógyítja a fertőzés okozta megbetegedéseket. Jótékonyan hat a hasnyálmirigyre, megelőzi a vércukorszint csökkenését és a kiszáradást.
Elixítjét gombás bőrbetegségek kezelésére használhatjuk.

Spirituális hatások:
A Mohaachát az új kezdetek köve. Segít összehangolódni a Föld energetikájával, meglátva mindenben az örök körforgás szépségét. Szelíd energiáival ráirányítja figyelmünket az élet és a természet szépségeire. Csillapítja a geopatikus stressz okozta érzékenységet.

Alkalmazása: 
Ékszerként viselve, marokkőként, ill. szükség szerint a megfelelő helyre téve, a bőrrel érinkezve.
Elixírként is használható, fertőzés okozta bőrproblémák kiváló kezelője.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!gyogyitaskovekkel/kristalyforras
Share To:

Post A Comment: