A taoista mesterek, miután belső gyakorlással elsajátítot­ták az Univerzumban rejlő tudást, arra is rájöttek, hogy minden egészséges szerv kapcsolatban áll egy adott hanggal, színnel és minőségű energiával. Az érzelmi problémák, a szennyeződés, a rossz minőségű étel, a sé­rülések és a túlságosan megerőltető (testmozgásos) gya­korlatok túlmelegíthetik a belső szerveket, és így azok gyengülését okozzák. Ezek a változások tetten érhetők a szervek hangfrekvenciájának, színének valamint energia­minőségének változásában is.~ Gyógyító hangok/kozmikus hangok (Mantak Chia)

Kozmikus gyógyító hangok: Rezonanciában az univerzummal
Elmélet
A taoista mesterek, miután belső gyakorlással elsajátítot­ták az Univerzumban rejlő tudást, arra is rájöttek, hogy minden egészséges szerv kapcsolatban áll egy adott hanggal, színnel és minőségű energiával. Az érzelmi problémák, a szennyeződés, a rossz minőségű étel, a sé­rülések és a túlságosan megerőltető (testmozgásos) gya­korlatok túlmelegíthetik a belső szerveket, és így azok gyengülését okozzák. Ezek a változások tetten érhetők a szervek hangfrekvenciájának, színének valamint energia­minőségének változásában is. A Hat gyógyító hang gya­korlása abban segít, hogy kiegyensúlyozzuk és megtisz­títsuk a szerveket a fenti tényezők módosításával. Ezzel ugyanakkor a chi áramlását is fokozzuk, így javítva az egészségünket és életerőnket.
A Kozmikus gyógyító hangok abban is segítenek, hogy megszabaduljunk a szerveket körülvevő burkokban re­kedt energiától. A testtartások felvételét követően a han­gokat hangtalanul befelé ejtjük ki, és az így keletkezett vibrálás a felesleges hőt a test hűvösebb részeihez juttat­ja, ahol az biztonságosan tárolódhat, illetve felhasználód- hat. Amint a szerv energiái kiegyenlítődtek, jó alapot te­remtünk az energiák erényeinek ápolásához. Ily módon is segítjük a chi egyensúlyának fenntartását testünkben.
Mitől kezd egy szerv rosszul működni? Ennek számos oka van. A nagyvárosi életmód rengeteg fizikai és érzelmi stresszel jár, mint pl. túlzsúfoltság, szennyezés, sugárzás, egészségtelen ételek, kémiai adalékanyagok, düh, magányosság, rossz testtartás valamint előkészítés nélkü­li vagy túlságosan megerőltető testmozgás. Akár egyen­ként, akár együttesen fordulnak elő, ezek a stresszforrások feszültséget okoznak, és gátolják az energia szabad áramlását a testben, így a szenek túlhevülnek. Ráadásul a betondzsungel, melyben élünk, nem rendelkezik a ter­mészet adta „biztonsági szelepekkel”, mint pl. a fák, nyitott terek, folyóvíz, melyek utat nyitnának a hűsítő, tisz­tító energiának. A folyamatos túlhevítés következtében a szerv összehúzódik és megkeményedik, ezáltal csökkent­ve működőképességét, amely így betegséghez vezet. Az egyik, New York-i Univesal Tao Center-ben működő or­vos szerint a szívinfarktusban meghalt betegek szíve olyan, mintha megfőzték volna! Az ősi taoista mondás szerint: „A stressz megfőzi az agyat."
A kínai gyógyászat úgy tartja, hogy minden egyes szer­vet „burok” vagy membrán vesz körül, melyet pólyának neveznek, és amely a szerv hőmérsékletét szabályozza. Normális esetben a membrán a bőrön keresztül bocsátja ki a felesleges hőt, ahol az a természetből származó hű­vös életerővel cserélődik ki. De túlzott mértékű fizikai vagy érzelmi feszültség esetén a membrán vagy pólya hozzáragad a szervhez, így az nem képes sem a hőt nor­mális módon a bőrhöz irányítani, sem hűsítő energiát felvenni a bőrön keresztül.
A bőr elzáródik a mérgektől, és a szerv túlhevül. A Han­gok végzése felgyorsítja a hőcserét az emésztőrendszeren és a szájon keresztül. Az emésztőrendszer több mint hét méter hosszú, és a szájtól a végbélnyílásig tart, mint egy test középvonalán, a szervek között futó cső. Segít az izomburok felesleges hőjének leadásában, valamint a szervek és a bőr hűtésében és tisztításában. Amikor min­den hangot és testtartást a megfelelő sorrendben vég­zünk, a test hőjét a béltraktus egyenletesen osztja el az egész testben, így minden szerv a normális hőmérsékletet veszi fel.
A Hat gyógyító hang napi gyakorlása a nyugalom és jó egészség visszaállítását és fenntartását szolgálja. Nagyobb szexuális élvezetet és jobb emésztést tapasztalunk. Ki­sebb betegségek, mint pl. a megfázás, influenza, torok- gyulladás megelőzhetőek vagy könnyedén gyógyíthatóak lesznek. Az Universal Tao számos hallgatója, gyakorlója legyőzte a régóta fennálló altatóktól, nyugtátoktól, aszpi­rintől és savlekötő tablettáktól való függését. A szívroha­mon már átesettek megelőzték a további rohamokat. Sok pszichológus tanítja néhány páciensének a Hat gyógyító hangot a depresszió, düh vagy ingerlékenység leküzdése érdekében. A test fizikai gyógyítását végző gyógyítók pe­dig a gyógyítás felgyorsítása érdekében gyakorolják, vala­mint azért, hogy kevesebb életenergiát kelljen a sajátjuk­ból felhasználniuk.
A gyakorlatban részt vevő hat szerv mindegyikéhez tar­tozik egy-egy társszerv, amelyre a hang ugyanúgy hat. Amikor egy szerv gyenge vagy túlhevült. a hozzá tartozó szén' sem kivétel. Ezért a megfelelő gyógyító hang és testtartás gyakorlásával a szén' és a hozzá kapcsolódó társszerv állapota is javul.
Megjegyzés: A fenti gyakorlatok gyakori kísérőjelen­sége az ásítás, a böfögés és szellentés, melyek mindegyi­ke jótékony hatású, hiszen az energia mozgását jelzi.
Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

F: Mantak Chia

Share To:

Post A Comment: