Nagyon gyakran hallom keresőktől, hogy nem tudnak öt percnél tovább koncentrálni, mert aztán már fejfájásuk van vagy ég az egész fejük. Miért? Azért, mert koncentrációjuk ereje az intellektuális - vagy mondhatnánk úgy is, a fegyelmezett - értelemtől jön. Az értelem tudja, hogy nem kell összevissza járnia; ennyi tudással ő is rendelkezik. / Koncentráció, meditáció: A szívből koncentrálni ~ Fény, fényörvény, hírek, koncentráció, meditáció, spirituális tanítások, spiritualitás, Sri Chinmoy,

Koncentráció, meditáció: A szívből koncentrálni
Nagyon gyakran hallom keresőktől, hogy nem tudnak öt percnél tovább koncentrálni, mert aztán már fejfájásuk van vagy ég az egész fejük.

Miért? Azért, mert koncentrációjuk ereje az intellektuális - vagy mondhatnánk úgy is, a fegyelmezett - értelemtől jön. Az értelem tudja, hogy nem kell összevissza járnia; ennyi tudással ő is rendelkezik. De ha az értelmet helyesen, megvilágosult módon akarjuk használni, akkor a lélek fénye az értelembe kell jőjjön. Nagyon könnyű órákon keresztül valamire koncentrálni, ha a lélek fénye már behatolt az értelembe. Így egész idő alatt semmilyen gondolat, félelem vagy kétség nem tud fellépni. Negatív erők mindaddig nem tudnak az értelembe behatolni, amíg az értelmet eltölti a lélek fénye.
Ha koncentrálunk, azt kell éreznünk, hogy koncentrációnk ereje a szívközpontból ered, és aztán feljön a harmadik szemhez. A szívközpont a lélek helye. Ha koncentrációkor a lélekre gondolunk, ne formáljunk erről semmilyen előzetes képet, hogy az hogyan is nézhet ki. Egyszerűen úgy gondoljunk rá, mint Isten helyettesére vagy végtelen fényre és végtelen örömre.

Amikor koncentrálunk, próbáljuk meg azt érezni, hogy a lélek fénye a szívből jön, és aztán a harmadik szemen keresztülfolyik. Aztán hatoljunk be ezzel a fénnyel koncentrációnk tárgyába, és azonosuljunk vele. A koncentráció legutolsó stádiuma azt jelenti, hogy felfedezzük a koncentrációnk tárgyában rejlő végső igazságot.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Sri Chinmoy
Share To:

Post A Comment: