A koncentráció a nyílvessző. A meditáció az íj. Amikor koncentrálunk, egész erőnket valakire vagy valamire irányítjuk, hogy annak titkait felderítsük. Amikor meditálunk, korlátozott tudatunkból egy magasabb tudatba emelkedünk... / Koncentráció, meditáció: A nyílvessző és az íj ~ Fény, fényörvény, hírek, meditáció, spirituális tanítások, spiritualitás, Sri Chinmoy, koncentráció,

Koncentráció, meditáció: A nyílvessző és az íj
A koncentráció a nyílvessző. A meditáció az íj.
Amikor koncentrálunk, egész erőnket valakire vagy valamire irányítjuk, hogy annak titkait felderítsük. Amikor meditálunk, korlátozott tudatunkból egy magasabb tudatba emelkedünk, ahol a csend fenséges tágassága uralkodik.

A koncentráció magához akarja ragadni azt a tudást, amelyre irányul. A meditáció azonosulni akar azzal a tudással, amelyet keres.
A koncentráció nem engedi meg a zavarónak, a tolvajnak, hogy birodalmába behatoljon. A meditáció beengedi. Miért? Csak azért, hogy tetten érje a tolvajt.
A koncentráció a parancsnok, aki a szétszórt tudatot figyelemre inti.
A koncentráció és a sziklaszilárd következetesség elválaszthatatlan, sőt egymástól függő isteni harcosok.
A koncentráció párbajra hívja ki, és legyőzi az ellenséget. A meditáció, csendes mosolyával, letompítja az ellenség kihívását.
A koncentráció azt mondja Istennek: "Atyám, hozzád jövök." A meditáció azt mondja Istennek: "Atyám, gyere hozzám."
A törekvőnek két igazi tanítója van: a koncentráció és a meditáció. A koncentráció mindig szigorú a tanítvánnyal, a meditáció csak néha-néha. De mindkettejük legmélyebb érdeke az, hogy a tanítvány haladjon.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Sri Chinmoy
Share To:

Post A Comment: