Kína is kifejlesztette saját sugárvető fegyverét, amellyel kisebb konfliktusokat kezelnének.

Kína is kifejlesztette saját sugárvető fegyverét
Kína is kifejlesztette saját sugárvető fegyverét, amellyel kisebb konfliktusokat kezelnének. 
Nemrég került sor az Airshow China 2014 elnevezésű rendezvényre, amelyen számos helyi kiállító jelen volt saját fejlesztéseivel. Ezek között volt megtalálható a China Poly Group Corporation megoldása, amely egy fájdalomkeltő, ám nem halálos sugárral egészítené ki a meglévő szárazföldi és vízi egységek arzenálját, hogy maradandó sérülések okozása nélkül legyenek megoldhatók bizonyos konfliktusok. 
A Poly WB-1 az első beszámolók szerint milliméteres hullámhosszú sugarat alkalmaz, amelyek némileg a mikrohullámú sütőhöz hasonlóan működnek. Alkalmazásukkal a közvetlenül a bőr alatt elhelyezkedő vízmolekulák felmelegítését idézhetik elő, ami az ennek kitett személyeknek intenzív fájdalmat okoz, ezzel pedig kisebb-nagyobb tömegek, valamint kisebb harci egységek és egyéb járművek közti találkozók kezelésére tűnik alkalmasnak, különösen annak fényében, hogy ezzel elkerülhetők lennének a halálesetek. 
Kína is kifejlesztette saját sugárvető fegyverét
A fegyver hatótávja a kínai források szerint alapesetben mindössze 80 méter, ám ez a felhasznált energia növelésével egészen 1 km-re tolható ki, ami viszont már rögtön felveti a tengeri alkalmazás lehetőségét. Mivel az ország egyetlen tengeri határát sem ismeri el, a kiszemelt szigetecskék megszerzésében, azok őrzésében, valamint a kisebb hajókkal szembeni fellépésnél jöhet jól az eszköz, amely pusztán az élőerőt tenné ki fájdalomnak, de nem okozna kárt a környezetben, valamint a megcélzott személyek által irányított eszközökben. 
Érdemes megjegyezni, hogy hasonló megoldással korábban az amerikaiak is próbálkoztak, mégpedig Afganisztánban, ám az Active Denial System (ADS) névre keresztelt eszközt a várható negatív visszhang miatt sosem vetették be. Az oroszok 2012-ben jelezték, hogy szintén ilyen fegyveren dolgoznak, míg Kínában a Chengdu városában található University of Electronic Science and Technology (UESTC) számít az egyik fontos kutatási központnak.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!sg.hu
Share To:

Post A Comment: