Az űr kietlen sötétségében könnyű azt hinnünk, hogy egyedül vagyunk a világegyetemben. De egy pillanatra játsszunk el a gondolattal, hogy a végtelen számú párhuzamos univerzum egyikében élünk, amelyekben végtelen verzióban létezünk mi is. Ezt hívják multiverzum-elméletnek. Egy új kutatás rejtélyes "hidegpontot” talált a világűrben, ami bizonyíthatja, hogy a miénk csupán egy a valóságok véget nem érő láncolatában. / Itt a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére? ~ multiverzum, dimenziók, fényörvény, hírek, tudomány, világ, űrkutatás, világegyetem, világűr, párhuzamos univerzumok,

Itt a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére?
Az űr kietlen sötétségében könnyű azt hinnünk, hogy egyedül vagyunk a világegyetemben. De egy pillanatra játsszunk el a gondolattal, hogy a végtelen számú párhuzamos univerzum egyikében élünk, amelyekben végtelen verzióban létezünk mi is.

Ezt hívják multiverzum-elméletnek. Egy új kutatás rejtélyes "hidegpontot” talált a világűrben, ami bizonyíthatja, hogy a miénk csupán egy a valóságok véget nem érő láncolatában.

A tudósok éveken keresztül értetlenül álltak a körülbelül 1,8 milliárd fényév széles hidegpont jelenségével szemben. Az univerzum háttérsugárzásának mérése azt mutatta, hogy ez a terület körülbelül 0,00015 fokkal hidegebb a környezeténél. A hidegpont akkor jött létre, amikor 13 milliárd évvel ezelőtt kialakult a világegyetem. Elsőként a NASA WMAP műholdja érzékelte 2004-ben, amit az ESA Planck missziója is megerősített 2013-ban.

Itt a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére?

A kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás (CMB) Plank műhold által készített térképe. A vörös a valamivel melegebb régiókat jelenti, a kék a valamivel hidegebbeket. A hidegpontot a kiemelt részletben látni, ez bizonyíthatja a multiverzum-elméletet.

Korábban a kutatók azt feltételezték, a pont azért hidegebb, mert 10 ezer galaxissal kevesebbet tartalmaz, mint az űr más területei. De egy új tanulmány szerint efféle "nagy üresség” nem létezhet, tehát a hidegpont jelenségét nem magyarázhatja a "hiányzó” anyag.

"Talán a legizgalmasabb elmélet, hogy a hidegpontot a mi univerzumunk és egy másik, 'buborékuniverzum' ütközése okozza. Ha a további, részletesebb elemzések is megerősítik ezt, akkor a hidegpont lehet az első bizonyíték a multiverzumra" – magyarázza Tom Shanks professzor, a Durham Egyetem csillagásza.

Ha ez igaz, az azt jelentheti, hogy a kozmoszunk végtelen számú párhuzamos univerzumot tartalmaz, végtelen számú valósággal. Ezek a végtelen számú univerzumok egymás mellett sorakoznak olyan magasabb dimenziókban, amelyeket nem vagyunk képesek közvetlenül érzékelni.

"Mindegyik univerzumnak megvan a maga realitása" – írta Dr. Stuar Clarke asztrológus szakértő a Guardianben. "Biztos létezik egy olyan is, amelyben Donald Trump csupán cicás videókat oszt meg a Twitteren."

Itt a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére?

Multiverzum: a bizonyíték - A kozmikus háttérsugárzás anomáliái lehetnek az első bizonyítékok más univerzumok létezésére.

1) Más univerzumok "húzó hatást” gyakoroltak a miénkre, amikor kialakult – nyomot hagyva a CMB-n. 
2) A komikus háttérsugárzásnak egyenletesen kell eloszlania, de az ég déli részén erősebb 
3) A nagy "hidegpontra” egyelőre nem tud magyarázatot a konvencionális fizika

Itt a bizonyíték a párhuzamos univerzumok létezésére?
A kozmikus háttérsugárzás, ahogy a Planck és a WMAP látta

A párhuzamos valóság-elméletek


Amikor a fizikusok "univerzumról” beszélnek, valójában úgy értik, "érzékelhető univerzum”. A teljes univerzumnak az a része, amit képesek vagyunk látni. Épp ezért elméletileg nyugodtan beszélhetünk több érzékelhető univerzum esetleges létezéséről.

A multiverzum-elmélet valójában három különálló irányzatot ölel fel, amelyek csupán matematikai modellek szintjén léteznek, de egyiket sem sikerült még a tudománynak a gyakorlatban igazolni.

1. Buborékuniverzumok vagy bébi fekete lyuk univerzumok

Eszerint a többi érzékelhető univerzum olyan távolságban helyezkedik el tőlünk, hogy nem láthatjuk őket, vagy pedig fekete lyukak belsejében vannak, ahol megint csak nem láthatóak.

2. Membránok és extra dimenziók

A húrelmélet támogatói szerint a világunk csupán egy háromdimenziós felület egy nagyobb szuperuniverzumon belül, amelynek kilenc dimenziója van. Kicsit hasonlóan, mint ahogy egy újság kétdimenziós oldalai elhelyezkednek a mi háromdimenziós világunkban. Ebben az esetben bőven van hely más, a miénkhez hasonló háromdimenziós felületeknek.

3. A kvantummechanikai sokvilágos modell

Eszerint minden egyes esemény minden lehetséges kimenetele megtörténik. Tehát például egy lánykérés esetén az igen és a nem kimondása is megtörténik egymással párhuzamosan, és ez így megy a végtelenségig. Természetesen, ha így is van, nem érzékeljük, hisz mi csak a történések egyik szálát éljük meg.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!szeretlekmagyarorszag.hu
Share To:

Post A Comment: