Mindenütt a világon megfigyelték, hogy egyre több gyerek viselkedik feltűnően másképp, mint a többiek, és nem olyan könnyen alkalmazkodnak az általános normához, mint a korábbi generációk. Ezeket a gyerekeket "új gyerekeknek" vagy "az új korszak gyerekeinek" is nevezik.

Mindenütt a világon megfigyelték, hogy egyre több gyerek viselkedik feltűnően másképp, mint a többiek, és nem olyan könnyen alkalmazkodnak az általános normához, mint a korábbi generációk. Ezeket a gyerekeket "új gyerekeknek" vagy "az új korszak gyerekeinek" is nevezik. 
Nancy Ann Tappe, amerikai színterapeuta évekkel ezelőtt megjelent "Understanding Your Life Trough Color" című könyvében elsőként fogalmazta meg az életszín elméletet. Sokan átvették később fogalmait, és sikeresen alkalmazták. Az elmélet szerint, minden embernek van egy jellegzetes életszíne, néha kettő vagy három is. Az életszí­nek olyanok, mint a színburkok, láthatóak az aurában és a színcsoportokhoz hasonló személyiségjegyeket jeleznek. Minden szín burok bizonyos emberi tulajdonságokat hordoz, amelyek jól felismerhetőek, ha tudjuk, hogy mire figyeljünk.
Az indigó gyerekek életszíne indigókék, indigó személyiségjegyek jellemzőek rájuk és ezeket fejezi ki lényük. Alapvetően minden gyermeknek saját életszíne van. Az életszín lehet piros, zöld, sárga és kék, vagy két, illetve több szín kombinációja. Az indigógyerekek személyiségjegyei és tulajdonságai számunkra újak, szokatlanok és részben nehézséget okoznak, a társadalom számára pedig szintén nem könnyen elfogadhatóak. Az elmúlt években ezért nagy feladatot jelent a szülőknek és tanároknak, hogy újragondolják ezt a kérdéskört, és másképp bánjanak a gondjaikra bízott gyerekekkel. Az iskolákban és az óvodákban rengeteg jele mutatkozik annak, hogy az új gyerekek va­lahogy "egészen mások".

Az indigó gyerekek néhány általános személyiségjegye:
Bensőleg tisztában vannak az élet igazságával.
Magasabb elvek szerint élnek.
Tudják, hogy egyensúlyban kell élnünk önmagunkkal és környezetünkkel.
Gyakran egyesítik magukban a férfi és női aspektusokat (androgin típus). .
Tudják, hogy több létezik annál, mint amit látunk.
Hisznek benne, hogy az anyag és a fizikai élet illúziók. Tudják, hogy az élet energiából vagy élő tudatból áll.
Tudják, hogy a világegyetemben minden mindennel összefügg. Idő, tér, távolság és forma számukra nem elkülönülő dolgok, mint ahogy mi látjuk.
Érzik, hogy minden életet tisztelni kell, integritással, szeretettel és együttérzéssel kell kezelni.
Jobban megértik a spirituális elképzeléseket, mint az anyaggal kapcsolatosakat. .
Nem hagyják, hogy túlhaladott eszmék vagy hittételek korlátozzák őket.
Nem lehet olyasmire kényszeríteni őket, amit nem szeretnének.
Nem fogadnak el olyan embereket vezetőjükül, aki nem ugyan olyan etikai nézeteket vall, mint ők maguk, még szociális nyomás esetén sem rendelődnek alá ilyen embereknek.
Nem hisznek a bűn és büntetés alapú elméletekben, ezért nehéz megbüntetni őket.
Nem akarják, hogy valamilyen típusba vagy skatulyába sorolják be őket.
Muszáj, hogy magasabb elvek szerint élhessék az életüket, úgy ahogy azt ők értelmezik, különben depresszívek, önpusztítóak és félénkek lesznek.
Ő szinték, nyíltak és függetlenek.
Sokszor nem egészséges a testérzetük. Mind az öt érzékszervük nagyon jól fejlett, ezért felfokozott ér zékenységük könnyen sérülhet vagy könnyen érezhetik, hogy túl sokat követelnek tőlük. Nagyon érzékenyek a táplálékra; legalkalmasabbak számukra a természetesen, és organikusan termesztett élelmiszerek.
Könnyedén kommunikálnak állatokkal, növényekkel, más gyerekekkel és a természettel.
Sokszor tapasztalhatjuk, hogy "láthatatlan" barátaikkal beszélgetnek. Ezért gyakran túl élénk fantáziájú vagy akár "különös pszichés állapotúként" skatulyázzák be őket.
Mivel minden dologban érzékelik az életet, sokszor nehezen szakadnak el tőlük. Nem értékelik túl az anyagi dolgokat, de fontos számukra a dolgok lelke.
Elképzeléseiket nehezen tudják szavakban kifejezni. A nyelv sokszor túl korlátozott számukra.
Ők maguk nem látnak határt a játék, nevetés, kapcsolat és munka között. Számukra az életnek ezek az aspektusai egységes tapasztalatot alkotnak.
Rendkívül érzékenyek és könnyen elsírják magukat.
Nagyon kevés alvásra van szükségük, épp csak annyira, hogy a fizikai test megújulhasson.
Hajlamosak rá, hogy különcök legyenek, mivel a többi gyerek vagy környezetük csak ritkán értik meg, vagy fogadják el őket.
Jó érzékük van hozzá, hogy mi a helyes és mi nem, nincs szűkségük fegyelemre. Amit viszont igényelnek, az a világos struktúra.
Ha a szülők és tanárok nem engedik meg, hogy saját meggyőződésük szerint cselekedjenek, hatalmas ellenállást ébreszthetnek bennük.
Nagy bennük a tudásszomj és nem fogadnak el gyors, egyszerű válaszokat csak azért, mert ezek a múlt hagyományos válaszai. Muszáj, hogy ők maguk "igaznak" érezzék a válaszokat.
Csak nehezen azonosulnak azokkal a hagyományos témákkal, amelyeket az iskolákban tanítanak. Többnyire nem tudnak kapcsolatot felfedezni ezen témák és a spirituális élet között, amelyet ők a dolgok mértékének tartanak.
Sokat törődnek a hátrányos helyzetű és igazságtalanul kezelt társaikkal.

Az indigó személyiség gyengéi
... túlérzékeny, és túl nyitott a külső befolyásokra.
... sokszor magának való.
... gyakran nehéz vezetni és nevelni.
... többnyire úgy érzi, nem értik meg és nem; ismerik el.
... hiperaktív és sokszor dekoncentrált.
... hajlamos rá, hogy idealizáljon más embereket vagy helyzeteket.
... álmodozó, saját világába menekül. 

Az indigó személyiség erősségei
... szeretne teljes jogú tagja lenni a családnak.
... szereti a természetet.
... mindenkivel törődik a családban.
... lojális a családdal.
... tanulási vágy és tudásszomj jellemzi.
... megvan az a képessége, hogy gyógyítólag hasson az emberekre.!
... nem családtagokkal is nagyon nyitott és bizalommal teli, ha úgyérzi, megértik.

Ha gyermeked, vagy ismerősöd hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, akkor célszerű elvégezni az indigó tesztet, amit a következő menüpontban találsz!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: