Mint minden képességünk, természetesen intuíciónk is fejleszthető. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány gyakorlati tanács. Kérj segítséget az ingától! A test és a lélek egységet alkotnak, ezt bizonyítja az is, hogy vannak olyan lelki problémák, melyek betegséget okoznak. Ezt az összhangot használjuk ki, ha egy döntés előtt megkérdezzük az ingát. Az ingázást még ma is sokan hókusz-pókusznak tartják, pedig viszonylag egyszerű magyarázata van, miért segíthet a döntésben. A finom izmok, és az ujjak érzékeny idegei kapcsolatban állnak (állhatnak) a tudat egy mély rétegével.

Mint minden képességünk, természetesen intuíciónk is fejleszthető. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány gyakorlati tanács.
Kérj segítséget az ingától! A test és a lélek egységet alkotnak, ezt bizonyítja az is, hogy vannak olyan lelki problémák, melyek betegséget okoznak. Ezt az összhangot használjuk ki, ha egy döntés előtt megkérdezzük az ingát. Az ingázást még ma is sokan hókusz-pókusznak tartják, pedig viszonylag egyszerű magyarázata van, miért segíthet a döntésben. A finom izmok, és az ujjak érzékeny idegei kapcsolatban állnak (állhatnak) a tudat egy mély rétegével.
Sokfajta ingát kaphatunk az ezoteriával is foglalkozó boltokban, üzletekben, de magunk is előállíthatjuk. Hogyan? Vegyünk egy 20 cm hosszú spárgát, és egy viszonylag nehéz (arany, ezüst) gyűrűt. Fogjuk meg a madzag végét lazán a bal kéz mutató- és a hüvelykujjunkkal, úgy hogy a gyűrű szabadon tudjon lengeni. A könyökünket támasszuk meg az asztalon, és tartsuk a kezünket nyugodtan. Ezután már csak az inga „mondanivalóját” kell megfejteni.
Kérdezz! Mi jelent igent? Várj néhány másodpercig, figyeld meg melyik irányba mozdul az inga. Általában az óramutató járásával megegyező irányban fog egy nagy kört leírni. Ugyanígy járj el a nem esetében is. Általában pont ellenkező irányban mozdul el az inga. Most már felteheted a kérdéseidet – olyat, melyre igennel vagy nemmel lehet válaszolni. Az inga pedig, jobb vagy bal irányú elmozdulással adja meg a választ.
Írj le mindent! Néha napokat, heteket gondolkodunk egy probléma megoldásán, a belső hangunk azonban tudja a megoldást. Mivel azonban nyomás alatt állunk, nem vesszük észre a jelzéseket. Gyakran az értelem nem engedi a tudatalatti felszínre jutását.
Ezt a kényszeres kontroll kikapcsolható az „automatikus írás" technikájával. Írj le mindent egy papírra, ami valamilyen kérdésről az eszedbe jut, mindent még azt is, amit butaságnak tartasz. Engedd, hogy a gondolatok, érzelmek szabadon áramoljanak. A megoldást megtalálod a papíron a sorok között. Egyet azonban nem szabad elfelejtetned! Sokan összekeverik az intuíciót az erősen kívánt dologgal. Ha rendszeresen edzed a megérzéseidet, elkerülheted a hasonló csapdákat. Minél több tapasztalatot gyűjtesz, annál kisebb a tévedés esélye.
Gyakorold az álomfejtést: Este próbálj meg teljesen ellazulni. Ne nézz akciófilmet, ne olvass izgalmas krimit. Elalvás előtt gondolj intenzíven a megoldandó problémára. Például: „helyes-e ha aláírom a szerződést, vagy megbízhatom-e valakiben? A választ egy álomképből fogod megtudni.
Soha ne vedd elő az álomfejtő lexikont, mert az könnyen rossz irányba vihet el. A szimbólumok ugyanis egyszerű séma szerint születtek, és nem vonatkoztathatók minden egyes emberre. Sokkal fontosabb a hangulat, a lelki állapot, az érzés, amit az álom hátrahagyott. Hogy érzed magad reggel: vidám, boldog, vagy éppen rosszkedvű, szorongó vagy? Majd gondolkodj el azon, honnan jön ez az érzés, és mit jelenthet.
Legyél nyitott! Gondolj például a problémára, amit szeretnél megoldani, és lelked nyitott, higgy abban, hogy a nap folyamán a legváratlanabb pillanatban megkaphatod valahonnan a választ. Lehet, ez egy újsághirdetés, egy dal szövege a rádióban, vagy egy véletlenül meghallott beszélgetés.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!via astronet
Share To:

Post A Comment: