A laboratóriumi értékek a másodperc törtrésze alatt megváltoznak. Képzeljük el, hogy társaságban vagyunk, és ez a mai a mi napunk. Nincsen nálunk...

A laboratóriumi értékek a másodperc törtrésze alatt megváltoznak. Képzeljük el, hogy társaságban vagyunk, és ez a mai a mi napunk. Nincsen nálunk boldogabb, csupa kedves ember vesz körül, önfeledten táncolunk. Az élet csodaszép. Ha most megvizsgálna minket egy orvos, esetleg egy kis alkoholtól és a tánc meg a hangos zene miatt kissé megemelkedett vérnyomástól eltekintve semmit sem találna a megnövekedett szerotonin, azaz boldogsághormon-értéken kívül.
Aztán egyszer csak odalép hozzánk a pincér, és közli, hogy a nem messze fekvő kórházból telefonáltak, mert egy közeli hozzátartozónkat baleset érte. Ha most, csupán öt perc elteltével ismét megvizsgálna az orvos, már egészen más értékeket látna: óriási feszültséget állapítana meg, talán még szívritmuszavarokat is, és megnövekedett adrenalinszintet.
Már éppen indulnánk is a kórházba, amikor újra megjelenne a pincér, és elnézést kérne. Tévedtek, nem a mi rokonunkat vitték be, szerettünk jól van, odahaza tévézik, teljes kényelemben. Szervezetünk szabályozása egy pillanat alatt váltana, és az orvos ismét más értékeket állapítana meg. Testünk, lelkünk és szellemünk néhány perc leforgása alatt alkalmazkodott a külső körülményekhez.
Pedig valójában mi történt? Semmi. Hozzátartozónk egész idő alatt békésen üldögélt otthonában. Izgalmunkról mit sem sejtett. A mi testünk viszont azonnal reagált a pincér szavaira és az ezzel kapcsolatos gondolatainkra.
Ez azonban azt jelenti, hogy testünk, lelkünk és szellemünk mindenre reagál, amit valósnak vélünk az életben. Ha félelemben élünk, testünk feszültté válik. Ha örömben, harmóniában, testünk ellazul. Tehát minden a hitünk szerint történik! De a legszebb az, hogy tudatalattink nem képes különbséget tenni valóság és képzelet között. Azaz olyan világot teremthetünk magunknak, amilyent szeretnénk.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
(Az írást változtatás nélkül, csak forrásmegjelöléssel, és linkekkel együtt lehet megosztani!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Forrás: Petra Neumayer/Tom Peter Rietdorf
Share To:

Post A Comment: