A máj hangja a fa hangja, és a máj chi-jét aktiválja - Ülj kényelmesen egyenes háttal, a kezeid a májon pihenjenek, szemeid csukva legyenek. Mosolyogj lefelé a máj­ra, amíg nem érezed a kapcsolatot a májaddal. Tu­datosítsd a májban lévő energia minőségét. Képzelj el egy erdőt, nagy, zöld erdőt. Lásd, amint a nap sugarai átjárják az erdőt, életenergiát és zöld fényt hozva létre. ~ Harmadik gyógyító hang: a máj hangja

A máj hangja a fa hangja, és a máj chi-jét aktiválja
Társszerv: epehólyag
Elem: fa
Évszak: tavasz
Szín: zöld
Érzelem: düh
Erény: kedvesség
Testrészek: a lábak belső oldala, lágyék. rekeszizom, bordák
Érzékszervek: látás (szem), könny íz: savanyú
Hang: Ssss (a nyelv a szájpadláshoz közel)

Gyakorlat
1. Ülj kényelmesen egyenes háttal, a kezeid a májon pihenjenek, szemeid csukva legyenek. Mosolyogj lefelé a máj­ra, amíg nem érezed a kapcsolatot a májaddal. Tudatosítsd a májban lévő energia minőségét. Képzelj el egy erdőt, nagy, zöld erdőt. Lásd, amint a nap sugarai átjárják az erdőt, életenergiát és zöld fényt hozva létre.
Harmadik gyógyító hang: a máj hangja
1.Mosolyogj a májra.

2. Vegyél mély lélegzetet, nyisd ki a szemeidet és nyújtsd ki a karjaidat oldalra, a tenyereid felfelé néz­zenek. Lassan emeld fel a karjaidat a koronához, és kö­vesd a kezeidet a tekinteteddel. Fűzd össze az ujjaidat, és az így összekötött kezeidet fordítsd kife­lé, a plafon irányába, a tenyereid felfelé nézzenek. Nyom­d felfelé és kifelé a tenyér tövéből, és nyújtsd ki a karjaidat a vállból indítva; - a könyökök visszafelé tolnak.
Kissé dőlj balra, hogy a májat finoman meghúzd. Nyisd a szemeidet tágabbra, hiszen a szemek a máj nyílásai. Lassan lélegezd ki a Ssss hangot - először han­gosan, majd hangtalanul, befelé kiejtve. Érezd, amint a hang mozgásba hozza a máj energiáját, és a fölösleges hő és mérgek eltávoznak a májból, amint a körülötte lévő burok összehúzódik.
Harmadik gyógyító hang: a máj hangja
2. Végezd el a máj hangját.

3. Miután teljesen kilélegezted, ülj egyenesen, válaszd szét a kezeidet, és gyűjtsd össze a zöld fényt. Töltsd fel vele a tested és a májat. Lassan engedd le a kezeidet, a tenyereid kifelé nézzenek, és gyűjts be még több zöld színű fényt, és tartsd mindkét kezed a májad előtt. Áramoltasd a zöld fényt, az erdő energiáját és a kedvességet a májba.
Harmadik gyógyító hang: a máj hangja
3. Gyűjtsd össze a zöld fényt, miközben a kezek visszatérnek a májhoz.

4. Vidd vissza a kezeidet a májhoz. Pihenj. Csukd be a szemeid, és tudatosítsd a májadat. Moso­lyogj, és nézz bele a májadba, miközben el­képzeled, hogy még mindig végezed a máj hangját. Érezd, amint a hang vibrál és megtisztítja a máj energiáját.
Lélegezz normálisan, és lásd a májat zöld színű, fiatalító fényben ragyogni. Ez megerősíti a májat, és élet­re kelti a máj kedvességét. Minden egyes lélegzettel érezd, amint a fölösleges hőt, mérget, dühöt, agressziót és frusztrációt élénk zöld faenergia váltja fel.
Harmadik gyógyító hang: a máj hangja

5. Ápold a pozitív érzelmeket. A gyakorlásnak ez a leg­fontosabb része. Szánj annyi időt, amennyi csak szükséges arra, hogy kapcsolatba kerüljünk a májunk­kal. Amikor megszabadulunk a fölösleges hőtől, és hagyod, hogy a meleg, nedves faenergia töltse fel a májat, akkor a kedvesség (is) helyet talál magának. Összpontosíts a kedvesség és megbocsátás eré­nyére, amikor dühöt vagy agressziót alakítasz át. Érezd a melegséget és az energiával töltöttséget, és tartsd fenn ezt az érzést a gyakorlat egésze alatt.

6. Ismételd meg a lépéseket három-hat alkalommal. Végezd el többször, ha dühtől, vörös vagy vizenyős szemtől, savanyú vagy keserű íztől akarsz megszaba­dulni, illetve a májad akarod méregteleníteni.

Harmadik gyógyító hang: a máj hangja
Lélegezzük ki a Ssss hangot. 
Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

F: Mantak Chia

Share To:

Post A Comment: