A tudatos önszuggesztió, azaz a tudatos önbefolyásolás megértése és biztonságos alkalmazása érdekében szükség van annak elfogadására, hogy lényünk szellemi természetű. Ennek a felismerésnek végtelenül nagy jelentősége van. Fel kell ismernünk, hogy nemcsak húsnak, csontoknak, idegeknek, agyvelőnek, bőrnek stb. vagyunk a képződményei, hanem valójában alakot öltött szellem vagyunk. / Filozófiai gondolatok a szellemről ~ szellem, lélek, fényörvény, hírek, spiritualitás, valóság, teremtés, gondolat teremtő ereje,

Filozófiai gondolatok a szellemről
A tudatos önszuggesztió, azaz a tudatos önbefolyásolás megértése és biztonságos alkalmazása érdekében szükség van annak elfogadására, hogy lényünk szellemi természetű. Ennek a felismerésnek végtelenül nagy jelentősége van.

Fel kell ismernünk, hogy nemcsak húsnak, csontoknak, idegeknek, agyvelőnek, bőrnek stb. vagyunk a képződményei, hanem valójában alakot öltött szellem vagyunk.

Minden élőlényben, legyen az növény, állat vagy ember, található egy bizonyos alakító erő. Ha  különféle magokat vetünk egy virágcserépbe, akkor ugyanabból a fekete földből különféle növények fejlődnek ki. Az alakító erő tehát nem a földben rejtőzik, hanem a magban. Ez az  erő alakítja az anyagot. Platon "megvalósult gondolatokról" beszél. Goethe "bevésett alakokról" ír, amelyek megelevenednek. A nagy sebész, Carl Ludwig Schleich azt mondja: "A világmindenségben minden gondolatból lett teremtve, szellemből született."

Nálunk, embereknél, a mi esetünkben sincs ez másként. Mi is alakot öltött szellemek vagyunk. Azt is mondhatjuk: A test a lélek ruhája. Azt az alapelvet, hogy a szellem uralkodik az anyag felett, teljesen a magunkévá kell tennünk, ha meg akarunk tanulni gyógyító szellemi befolyást gyakorolni testünkre, sőt ezen túlmenően: uralkodni akarunk sorsunk felett.

A szellemi alakító erő elsődlegességét minden nagy gondolkodó megerősíti, de legtömörebben mégis Keyserling szemléletében fejeződik ki ez az igazság.
Íme: "Az elképzelés teremti a valóságot". Az emberi alkotótevékenységgel jól szemléltethetjük Keyserling mondatának lényegét: mindannak, amit az ember tesz vagy alkot, előbb meg kell születnie gondolatvilágában.

Egy széknek például előbb létre kell jönnie az asztalos képzeletében; azután lerajzolja; a rajz a műhelybe kerül, ahol elkészítik a széket. A székről alkotott elképzelés így testet ölt. Éppen így a háznak előbb az építőmester képzeletében kell megjelennie. Azután készíti el az épület tervét. Csak ezt követően kezdődhet az építés. Az építésznek pontosan figyelembe kell vennie a nehézségi erőt és a statikai szilárdság törvényeit. Különben - amint már megtörtént - összedőlne a ház. A tudatos önbefolyásolás alkalmazásával kapcsolatban bizonyos törvényeket nekünk is figyelembe kell vennünk, amelyeket a későbbiek során még ismertetünk. Ami meg fog valósulni, annak előbb gondolatban léteznie kell.

Teljesen kizárt annak a lehetősége, hogy valamilyen tárgy létrejöjjön anélkül, hogy valaki előtte el ne képzelte volna. Ez a tény érvényes cselekedeteinkkel kapcsolatban is. Lehetetlen, hogy megtörténjen egy lopás, ha elkövetőjét nem tölti be előbb a lopás gondolata. Éppen ilyen kevésség történhet meg valamilyen jótett elképzelése. 

A szellem a létezőt, a valóságost képviseli, míg az anyag csupán a szellem megjelenési formáját. Már Platon felismerte, hogy a világ teremtő gondolata megelőzi megjelenését. Mivel a "szellem" fogalmát nem lehet megmagyarázni, körül akarom írni, mit értek ezen: A szellem az a hatalom, amely mindazt, ami létezik, megteremtette, az egész világmindenséget, földünket, az utolsó atomig. Ennek a teremtő szellemnek kis részecskéjét jelenti mindegyikünk.  Eredetünk a szellemből fakad; testünk csak a szellem megjelenési formája. Ha tehát egészségügyi vagy anyagi valóságunkban változtatni akarunk a tényeken, akkor a bennünk élő szellemi erőforrásokhoz kell fordulnunk.  Ehhez gondolatokra van szükség, hiszen a gondolatok közvetítenek a szellem és az anyag között.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Coué: Elméd gyógyító hatalma

Share To:

Post A Comment: