Sokszor félreértik mit is jelent Felébredett emberként élni. Nem azt jelenti, hogy bólogatsz mindenre, egy helyben ülsz és örökös vigyorral az arcodon nézel ki a fejedből. Arról szól, hogy bármi is történik, azt nem veszed a személyed ellen irányuló támadásnak, béke van benned. Egy Felébredett embernek ugyanúgy vannak preferenciái és kedvtelései. Vannak ételek, italok, stb., amiket szívesen fogyaszt és vannak amiket nem annyira. Vannak kedvenc filmjei, jelenetei stb stb.

Sokszor félreértik mit is jelent Felébredett emberként élni. Nem azt jelenti, hogy bólogatsz mindenre, egy helyben ülsz és örökös vigyorral az arcodon nézel ki a fejedből. Arról szól, hogy bármi is történik, azt nem veszed a személyed ellen irányuló támadásnak, béke van benned. Egy Felébredett embernek ugyanúgy vannak preferenciái és kedvtelései. Vannak ételek, italok, stb., amiket szívesen fogyaszt és vannak amiket nem annyira. Vannak kedvenc filmjei, jelenetei stb stb.
Mondok egy példát. Régebben sokat utaztam távolsági buszon, ahol két-két üléssor volt mindkét oldalon. Szeretek egyedül ücsörögni és nézni a tájat. De mégis mi van akkor, ha leül mellém valaki? 
Tegyük fel olyan, akinek be nem áll a szája, szétterpeszkedik és még részeg is. Ilyenkor egy Felébredett ember nem azt mondja, hogy 'Ez van, ezt kell elfogadnom és ha az Univerzum ide ültette ezt a büdös, részeg embert, akkor azt még kifejezetten élveznem is kellene.' - nem erről van szó, hanem arról, hogy elfogadom a Jelen Pillanat valóságát, hogy éppen egy részeg ember ül mellettem. 
Nem hadakozok a Most formája ellen és nem veszem személyem elleni támadásnak, ezért béke van bennem. 
És ilyenkor dönthetek úgy, hogy átülök máshova, mert ott kényelmesebb utazni. De nem negatív energiával teszem ezt. Egyszerűen más a preferenciám. Ez még idáig rendben is van, de akkor mi a helyzet, ha a busz tele van, és esélyem sincs átülni máshova? Akkor a helyemen kell maradnom a részeg ember társaságában. Mély szinten nem változott bennem semmi, ugyanolyan békés maradok, ugyanúgy elfogadom a Jelen Pillanatot, béke van bennem, ugyanakkor azt is tudom, hogy változtatni sem tudok a helyzeten.
A Felébredett ember mindig a Jelen Pillanatot fogadja el (nem az élethelyzetet amiben benne van), 
és abból indulnak meg a szavai és tettei, tehát az összhang érzéséből változtat és cselekszik; soha nem az ellenállásból."
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Eckhart Tolle
Share To:

Post A Comment: