Hisz ön a véletlenben? Pedig véletlen nem létezik! Beszűkült tudatunk az oka annak, hogy nem ismerjük fel azokat az egyszerű törvényszerűségeket, amelyek meghatározzák sorsunkat. Már nem vagyunk képesek arra, hogy felfogjuk a nagyobb összefüggéseket. így aztán időnként olyan események történnek velünk, amelyek az adott pillanatban, sorsunk alakulásának egy bizonyos pontján nagy jelentőséggel bírnak számunkra - és ezt nevezzük véletlennek. / Értelmünk manipulálása - a "véletlenek" ~ programozás, véletlenek, hírek, fényörvény, spiritualitás, energia, intuíció, élet,

Értelmünk manipulálása - a "véletlenek"
Hisz ön a véletlenben? Pedig véletlen nem létezik! Beszűkült tudatunk az oka annak, hogy nem ismerjük fel azokat az egyszerű törvényszerűségeket, amelyek meghatározzák sorsunkat. Már nem vagyunk képesek arra, hogy felfogjuk a nagyobb összefüggéseket. így aztán időnként olyan események történnek velünk, amelyek az adott pillanatban, sorsunk alakulásának egy bizonyos pontján nagy jelentőséggel bírnak számunkra - és ezt nevezzük véletlennek. Többnyire hiányzik belőlünk az áttekintésnek az a képessége, az a finom technika, amellyel beleláthatnánk tudatalattinkba. Aki hagyja, hogy saját életének kirakós játéka csak úgy magától álljon össze, az a meglepetésszerűen bekövetkező dolgokat véletlennek tekinti, mint valami váratlan ajándékot. Vagy talán hallott már olyat, hogy a „Micsoda véletlen!" felkiáltás negatív eseményre vonatkozott volna?
Évezredeken keresztül hozzászoktunk ahhoz, hogy figyelmünket tudatosan főképp környezetünk érzékelhető és látható dolgaira irányítsuk. 
A valós világban, az érzékekkel felfogható dolgok birodalmában játszódó kalandok mindig is érdekesebbek voltak számunkra, mint az, hogy lemerüljünk a szellem mélységeibe. Ez azonban azt jelenti, hogy életünket teljes mértékben annak a tudatos gondolatáramlatnak a jegyében éltük, amely ébredéstől elalvásig lüktet bennünk. 
Felismeri-e, hogy majdnem minden problémának nevezett dolog arra vezethető vissza, hogy nem engedjük ragyogni szellemi erőnk fényét? Ezt az erőt a tudatalattiba száműztük. Amikor tudatával boldogan élvezi azt az élményt, hogy különösen jóleső szakmai elismerésben volt része, akkor ezt nem valamilyen véletlennek vagy főnöke hirtelen jött figyelmességének köszönheti, hanem saját magának. Olyan tökéletesen azonosult a feladatával, hogy átütő, feltartóztathatatlan sikerének útját azok a szellemi erőtartalékok is egyengették, amelyeket tudattalanja mozgat. Az élet pozitív szintjén teljesen természetes forrásból használhatja intuitív erejét. Ha közben úgy tűnik, hogy a siker (véletlenül) szokatlanul könnyen következett be, akkor ez csak azért van, mert korábbi tevékenységeit mindig keményen, módszeresen, akaraterejére támaszkodva végezte. 
„Az az energia, amelyet egy cél elérésének érdekében bevet, akadályt jelent a cél elérésének útján."
A nyugati kultúrember számára egyértelmű ennek a kijelentésnek  az ellentmondásossága. Az intuíció jóval felette áll az akarattól irányított értelemnek. Az értelmiségi ember semmilyen terve sem helyettesíthet egyetlen intuitív szellemi sziporkát sem, hiába veti latba sokoldalúan képzett értelmének minden rafináltságát. Ezt bizonyítják a nagy tudósok és költők élettapasztalatai is. Az intuíció többet ér, mint a tudás! Ez az, amit az intellektus sem befogadni, sem előidézni nem képes. Aki nem bízik meg lénye szellemi magjában, aki életét csak az értelem erőivel akarja irányítani, az örökre az marad, ami most: durva anyagból szőtt lény a tudatlanság óceánjában, és talán olyan ember, aki állandóan az élet nehézségeiről és kellemetlenségeiről panaszkodik.
Csupán tudatunk helytelen irányítása miatt esünk néha kétségbe életünk során. Az értelem szeret hinni a véletlenben. Ez korunk betegsége, mert a modern ember úgy véli, hogy semminek sem szabad megtörténnie, ami értelemmel megmagyarázhatatlan. A tudat képviseli számára azt a keskeny, valóságos szeletet a világból, amelyet öt érzékével képes felfogni. Félve tér ki az olyan témák elől, mint „a halál utáni élet" vagy az „újjászületés". Elfojtotta hatodik érzékét, azt a finom szövetű érzéket a szellemi világ iránt, amely sokkal nagyobb jelentőségű számunkra, mint amekkorát tulajdonítunk neki. Ez minden létezés eredete, a mi valódi hazánk.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Erhard F. Freitag: Az erő benned van
Share To:

Post A Comment: