A tüdő hangja a fém hangja. Olyan, mint egy harang vibrálása, és a tüdő chi-jét aktiválja.Üljünk egyenes háttal, kezünket a tüdőre helyezve, csukott szemmel. Mosolyogjunk a tüdőnkre. Tudato­sítsuk a tüdőnkben lévő energia minőségét. Képzeljünk el egy' fehér fénysugarat, amely friss és tiszta, akár a hegyek energiája, és idézzük fel a fém hangját. ~ Első kozmikus gyógyító hang: a tüdő hangja

A tüdő hangja a fém hangja. Olyan, mint egy harang vibrálása, és a tüdő chi-jét aktiválja.
Társszerve: a vastagbél
Eleme: fém
Évszak: ősz
Színe: fehér
Érzelmek: bánat és szomorúság
Erényei: bátorság és becsületesség
Kapcsolódó érzékek: szaglás (orr) és tapintás (bőr) íz: csípős
Kapcsolódó testrészek: mellkas, a karok belső oldala, hüvelykujjak
Hang: Sszszszszszszsz (a nyelv a fogak mögött) 

Gyakorlat:
1. Ülj egyenes háttal, kezeidet a tüdőre helyezve, csukott szemmel. Mosolyogj a tüdőnkre. Tudato­sítsd a tüdődben lévő energia minőségét. Képzelj el egy fehér fénysugarat, amely friss és tiszta, akár a hegyek energiája, és idézd fel a fém hangját.
Első kozmikus gyógyító hang: a tüdő hangja
1. Legyél tudatában a tüdőnek.

2. Vegyél nagy lélegzetet, nyisd ki a szemeid és emeld fel a karjaidat magad előtt, tenyérrel a tüdő felé. Amikor a kezeid szemmagasságba érnek, kezdjed a tenyereket kifordítani, míg a fejed fölé nem érnek és felfelé mutatnak. Az ujjak, a másik kéz ujjai felé mutassanak. A könyök maradjon hajlított, és ne egyenesítsd ki a karokat.
Zárd össze az állkapcsod, hogy a fogak lágyan össze­érjenek, és enyhén nyisd ki az ajkaidat, miközben las­san „kilélegzed” az Szszszsz hangot a fogaid között. Az elején hangosan is kiejtheted a hangot, de idővel hangtalanul befelé kell kiejtened.
Érezd, amint a hang elindítja a chi-t a tüdődben, és minden felesleges hő és méreganyag távozik a tüdőből, miközben a tüdőt körülvevő burkok összepréselődnek.
Első kozmikus gyógyító hang: a tüdő hangja
2. Gyűjtsd az energiát a tüdőbe.

/Megjegyzés: A „hangtalanul befelé” azt jelenti, hogy annyira lágyán képezzük a hangot, hogy csak mi magunk -elhatjuk és érezhetjük a tüdőben történő vibrálást. Lassan és teljesen ki kell lélegeznünk. A „burok” azokra a szövetrétegekre utal, melyek a szerveket veszik körül (fascia)./

3. Miután teljesen kilélegezted, forgasd vissza a te­nyereidet, és gyűjtsd be velük a fehér fényt. Majd áramoltasd le ezt az energiát a koronától a tüdő bel­sejébe. Engedd le a karokat és tartsd a tenyereidet a tüdő előtt, és áramoltasd az élénk fehér fényt és bá­torságot a tüdőbe.
Első kozmikus gyógyító hang: a tüdő hangja
3. Végezd el a tüdő hangját.

4. Pihenj, csukd be a szemeidet, és tudatosíts a tüdődet. Mosolyogj rá, és képzeld el, hogy folytatod a tüdő hangjának végzését. Érezd, amint a hang vibrálása kitisztítja a tüdőt. Lélegezz termé­szetesen, és lásd, amint a tüdő élénk fehér színben ragyog. Így erősítheted a tüdőt és aktiválhatod ben­ne a bátorságot. Minden egyes lélegzettel koncentrál­j arra, hogy friss fémenergia váltja fel a túlságosan meleg, mérgező és nyomasztó energiát.
Első kozmikus gyógyító hang: a tüdő hangja
4. Hozd le az energiát a tüdőbe.

5. Ápolj a pozitív érzelmeket. Ez a gyakorlat legfonto­sabb része. Szánj annyi időt a szervvel való kap­csolatba lépésre, amennyi csak kell. Miután megszaba­dultál a felesleges hőtől, és hagyod, hogy a fehér színű fémenergia töltse meg a tüdőt, akkor lesz ele­gendő tér a jó érzelmi minőségek számára. Koncent­rálj a becsületesség és bátorság érzésére, miköz­ben a szomorúság és bánat érzésének átalakítását vé­gezed. Ülj egyenesen, hogy érezd a bátorságot, és igyekezz megtartani a tüdő hangjának érzetét a gyakorlást követően egyre hosszabb ideig, életed egészében.
Első kozmikus gyógyító hang: a tüdő hangja
5. Fedd le a tüdőt

6. Ismételd meg a tüdő hangját három-hat alkalommal. Szomorúság, depresszió, megfázás, influenza, fogfá­jás, asztma, tüdőtágulás esetén hat, kilenc, tizenkét vagy huszonnégy alkalommal is ismételheted.

Első kozmikus gyógyító hang: a tüdő hangja
6. A száj helyzete a tüdő hangja során. Zárd össze az állkapcsokat, hogy a fogak összeérjenek. A száj sarkait húzd össze.
Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

F: Mantak Chia
Share To:

Post A Comment: