Emberként ragaszkodik mindenki az időhöz, mert az elmének és az egónak könnyebb felfogni a körülötte történő dolgokat, ha van viszonyítási alapja. Könnyebb felfognia a fizikális világot, mert valóságként csak a tér-idő rendszerét képes elfogadni és értékelni.

Nem az a lényeg, hogy ki voltál előző életeidben. Az csak az egonak számít. Az emlékezés a tapasztaláshoz szükséges, hogy levond a tanulságokat.
Ami számít, az csak a jelen pillanata, a MOST, amelyben élsz.

Emberként ragaszkodik mindenki az időhöz, mert az elmének és az egónak könnyebb felfogni a körülötte történő dolgokat, ha van viszonyítási alapja. Könnyebb felfognia a fizikális világot, mert valóságként csak a tér-idő rendszerét képes elfogadni és értékelni.
A duális világ megtapasztalása sem lenne lehetséges választás és döntések nélkül.
A földi életet is lehet belső óránk szerint élni. (Megjegyzem, tudom ez sokaknak gondot okoz, hiszen sajnálatos módon a jelenlegi rendszerben ez csak akkor tehető meg, ha valakinek nincs "időhöz" kötve a munkája.) Minden egyes történést és tapasztalást úgy, hogy nem "előtte" vagy "utánra" tesszük az idő egyenesén. Hanem csak a jelenre összpontosítunk minden megélt pillanattal.
Az élet nem versenyfutás, nem egy verseny az idővel. Mindenre jut idő, és mindenre teremthetsz annyi időt amennyit szeretnél. Fel is gyorsíthatod vagy akár le is lassíthatod egy napod időtartamát.
Biztos érezted hogy az egyik nap lassabban telik, a másik meg gyorsabban. Az idő megélése csak Tőled függ és a gondolataidtól. Ha jól érzed magad és harmóniában vagy, akkor úgy érezheted, hogy egyik percről a másikra elröpül az idő. Ha viszont olyan helyzetet teremtesz magad körül, amiben nem érzed jól magad, olyanok vesznek körül, akikkel nem ápolsz jó kapcsolatot, akkor bizony az idő is le fog lassulni. Ilyenkor van legtöbbször az, hogy percenként néznek az emberek az órájukra és megdöbbenve tapasztalják, hogy amit például fél órának vagy órának érzékelnek, az csupán pár perc az óramutatók szerint.
A fizikai világ létsíkján az idő adja az emberek alapritmusát, úgy ahogy a szív dobbanása, a ciklusok váltakozása, vagy szervóránk.
Napjainkban és földi életünkben az időt tekinthetjük akár fizetőeszközként is. Hiszen a saját idődet adod oda a cégnek, ahol épp dolgozol 8-12 órát, vagy épp még többet - pénzért cserébe. Így egyre kevesebb a szabadidőnk is.
Használd ki a lehetőségeidet. Hiszen az időddel "fizetsz" a tapasztalataidért, minden egyes megélt pillanatodért.
Te választod meg minden pillanatod, hogy örömtelien vagy épp szomorúságba burkolózva éled-e meg azt. Te rajtad áll, hogy mire fordítod, mire cseréled az idődet. Saját magadra, esetleg másokra? Monoton és haszontalan dolgokra dobod el értékes pillanataidat, perceidet vagy inkább olyan eseményekkel gazdagítod magad, amire később is emlékezhetsz?
Hagyd abba a "bárcsak" sablonú mondatokat. Élj úgy mindig, hogy soha ne bánj meg semmit.
Éld a saját életed, ne mindig mások elvárásainak próbálj megfelelni. Mutasd ki mindig az érzéseidet. Tedd azt, amit igazán szeretsz tenni. Élj mindig a mának. Legyél boldog és valósítsd meg álmaidat. Csak a döntéseid választanak el a csodáktól! Áldott megéléseket és tapasztalásokat kívánok.
(Az írást csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Share To:

Post A Comment: