Deshawn Henry, a Buffaloi Egyetem másodéves mérnökhallgatója a nyári szünetben megoldotta egymilliárd ember problémáját azzal, hogy feltalált egy...

Deshawn Henry, a Buffaloi Egyetem másodéves mérnökhallgatója a nyári szünetben megoldotta egymilliárd ember problémáját azzal, hogy feltalált egy olyan szerkezetet, amivel gyakorlatilag bármilyen vízből ivóvizet lehet csinálni egy óra alatt.
“Ez a találmány komoly segítség lehet a fejlődő országoknak, ahol minden évben milliók halnak bele azokba a betegségekbe, amiket szennyezett vízzel kapnak el az emberek.”
- mondta a fiatal zseni, aki a nyári szünetet a gép megtervezésével és tesztelésével töltötte.
A találmány nem túl bonyolult, úgy működik, mint mikor nagyító lencsével próbálunk tüzet gyújtani. Csak itt a drága üveglencse helyett pár deci víz fogja összegyűjteni és felerősíteni a napsugarakat. Először négy fagerenda közé kell kifeszíteni egy átlátszó műanyag fóliát, amire rá kell önteni egy kevés vizet, megvárni míg a víz a fólia középén összegyűlik, és már kész is a lencse. Ezután a víz felerősíti és egy pontra szórja az összegyűlt napfényt. Ha erre a pontra kiteszünk egy liter vizet, akkor azt a szerkezet egy óra alatt felhevíti annyira, hogy a benne lévő veszélyes baktériumok 99,9%-a elpusztuljon.
A huszonéves mérnök direkt csak olcsó, könnyen beszerezhető anyagokat használt fel, hogy a szerkezetet a szegény országok lakói is könnyen meg tudják építeni maguknak.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!tmkronika.hu
Share To:

Post A Comment: