Az ókori világ lényei talán sokkalta fejlettebbek voltak, mint ahogyan mi azt manapság hisszük. Sok év elteltével a kutatók rájöttek arra, hogy e szanszkrit hangok mindegyike megfelel egy meghatározott számértéknek./ ~ rejtélyek, rejtélyek és titkok, spiritualitás, spirituális tanítások, titkok, szanszkrit, Drunvalo Melchizedek, fényörvény

Az ókori világ lényei talán sokkalta fejlettebbek voltak, mint ahogyan mi azt manapság hisszük. Lejjebb egy szanszkrit vers fonetikus átírása látható. A Clarion Gall magazin egyik cikkében szerepelt, valamikor a nyolcvanas évek elején. Fordítása a szanszkrit szöveg alatt olvasható.
Szanszkrit vers:
gopi bhagya madhuvrata srncjiso dadhi sandhigra khala jTvita khatáva gala hala rasandhara
„Óh, Srí Krisna, fejőslánykák imádatának joghurtjával felkent, Óh, elbukottak megmentője, Ó, Shiva ura, kérlek fogadj oltalmamba engem.” 

Egy szanszkrit vers és a Pí rejtélye
1.ábra
Sok év elteltével a kutatók rájöttek arra, hogy e szanszkrit hangok mindegyike megfelel egy meghatározott számértéknek. Meglehetősen sok időbe tellett, míg sikerült ezeket az értékeket meghatározniuk. Az 1.ábra mutatja be a szanszkritban előforduló különböző hangzókat. Mindegyik hangnak megvan a maga számértéke 0-9-ig, néhány szótaghoz két számérték is tartozik. Egy alaphangzó, a ka például szellemnek fordítható, és jelentés használattól függően a nullának vagy az egyes számnak is megfeleltethető.
Amikor a kutatók ezeket a hangértékeket erre a bizonyos versre alkalmazták, végeredményül egy rendkívül jelentős matematikai számsort kaptak:
0,3141592653589 ... és még tovább a 32. számjegyig.

Pontosan ez a tízzel elosztott pi értéke! Ha a vesszőt egy tizeddel jobbra tennénk, 3,14-et, a kör kerületének cs átmérőjének viszonyszámát kapnánk. Nos, lehetséges hogy az ókoriak tudtak a kör kerületének és átmérőjének viszonyszámáról, ám a mi kultúránk ókori emberről alkotott elképzelése szerint teljességgel lehetetlen, hegy a pi értékét ekkora pontossággal meg tudták volna határozni. Ennek ellenére itt a kétségbevonhatatlan bizonyíték. Rengeteg ilyesfajta szanszkrit vers és másféle írás létezik. 
Hogyan csinálták? Kik voltak valójában ezek az emberek? Lehetséges, hogy a róluk alkotott felfogásunk nem teljesen pontos? Lehet, hogy egy kicsit fejlettebbek voltak, mint ahogy mi azt gondoljuk? Ez a vers határozottan ezt sugallja.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titkai

Share To:

Post A Comment: