Mindenkor, mikor egy gondolattal azonosítod magad, ami felbukkan, ami forma, akkor te abba gondolatba születsz bele. Önazonosságod, önérzeted, abban van. Ez a karma...

Eckhart Tolle: A karmáról (ebook)
"Én akkor kezdtem megérteni, hogy mi is a karma, mikor valami olyan bukkan fel, ami egyáltalán nem a karma része volt. Itt van a kulcs – a tudatosság felbukkanása, vagy a Jelenlét, vagy a spirituális felébredés, ami nem része a karmának. Ez egy másik dimenzió, ami lebontja a karma birodalmát. Te nem azáltal válsz felébredetté, hogy felhalmozod - ahogy néha keleten mondják - „a jó karmát.” Ez rendben van ezen a szinten, egy kicsit még kényelmesebbé teheted a börtönödben a falakat vagy a berendezést, de van valami, ami totálisan túl van a karmán, ami az életed bármely pontjánál bejöhet. Az újra-születés, az persze, a karma része. 
A mélyebb jelentése az újra-születésnek, az a formával való azonosulás. Nekünk egyáltalán nem kell hinnünk semmilyen lélekvándorlásban, vagy bármiben, ránézhetsz az újra-születésre a saját életedben is. Mindenkor, mikor egy gondolattal azonosítod magad, ami felbukkan, ami forma, akkor te abba gondolatba születsz bele. Önazonosságod, önérzeted, abban van. Ez a karma. Karmád, az öntudatlan azonosulás ezekkel a gondolat mintákkal, amiket örököltél – a kondicionált. Ez, a tudatosság teljes azonosulása a kondicionált mintákkal. Az egyén úgy is mondhatná, a tudatosság álmodik. Ez az, amiért a „felébredés” szót használjuk számos spirituális hagyományban. A tudatosság az felébredés - a tudatosság mikor meg egy álomszerű állapotban van, akkor te öntudatlan mintákkal vagy azonosulva. Egy nap sokszor újra beleszületsz egy érzelmi vagy mentális reakcióba, azokba a gondolatokba, amik felbukkannak."

Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Share To:

Post A Comment: