Az Evena okosszemüvege gyorsabbá és biztonságosabbá teheti az orvosok munkáját.Az Egyesült Államok kórházaiban dolgozó nővérek és orvosok évente..

Az Evena okosszemüvege gyorsabbá és biztonságosabbá teheti az orvosok munkáját.Az Egyesült Államok kórházaiban dolgozó nővérek és orvosok évente nagyjából egymilliárdszor szúrják meg a betegeiket. A véna eltalálásához komoly gyakorlat kell – jelenleg csak a tapintásukra hagyatkozhatnak, ha injekciót vagy infúziót akarnak adni a pácienseiknek. Nem csoda, hogy a felmérések szerint a gyerekek felét és a felnőttek negyven százalékát többször is meg kell bökniük ahhoz, hogy eltalálják a megfelelő eret.Az Evena a múlt héten a CES 2014-en mutatta be a világ első „röntgenszemüvegét”, amely nagyban megkönnyíti ezt a feladatot. Az Eyes-On képessé teszi viselőjét arra, hogy szó szerint átlásson a bőrön, és így részletesen tanulmányozhassa az alatta megbúvó érhálózatot.
A szemüveg többféle pulzáló fényt bocsát ki magából, amelyek visszaverődését végül egyetlen képpé alakítja – így válnak láthatóvá az erek. Az Eyes-On a Google Glass-hez hasonlóan viselője látómezejébe vetíti a képeket, amelyeket a beépített vezeték nélkül kapcsolatnak köszönhetően akár egy táblagépen is nyomon követhetnek az orvosok vagy a nővérek.Az Evena újdonsága a páciensek életjeleit is képes megjeleníteni. Az okosszemüveg tömeggyártása áprilisban kezdődik, az ára várhatóan tízezer dollár körül lesz majd.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!pcworld.hu
Share To:

Post A Comment: