Az újjászületés légzésterápia egy légzési technika, amely segítségével lehetségessé válhat elnyomott érzelmek felszabadítása és meggyógyítása, mint a harag, félelem, szomorúság, stb. Azonos nézőpontot oszt meg egy „újjászületés” néven ismert más terápiával, miszerint a születés egy traumatikus esemény, amelynek az újbóli átélése, visszanézése gyógyító hatású lehet. / Az Újjászületés technika - légzésgyakorlattal ~ újjászületés légzéstechnika, egészség, életmód, fényörvény, légzéskontroll, légzéstechnika, légzőgyakorlatok, spirituális gyakorlatok, spiritualitás, újjászületés technika,

Az újjászületés légzésterápia egy légzési technika, amely segítségével lehetségessé válhat elnyomott érzelmek felszabadítása és meggyógyítása, mint a harag, félelem, szomorúság, stb. Azonos nézőpontot oszt meg egy „újjászületés” néven ismert más terápiával, miszerint a születés egy traumatikus esemény, amelynek az újbóli átélése, visszanézése gyógyító hatású lehet. Az újjászületés légzésterápia során alkalmazott technika különbözik az „újjászületés” terápia által használt technikától. Az újjászületés légzésterápia továbbá azt állítja, hogy az elnyomott érzelmek felszabadíthatóak, attól függetlenül, hogy mikor kerültek elnyomásra.
Történelme
Az újjászületés légzésterápia Leonard Orr munkásságából nőtte ki magát. Az újjászületés szót Orr és munkatársai használták először. Amikor Orr először elkezdett kísérleteket végrehajtani ezzel a légzési technikával, emlékek idéződtek az elméjében, amelyeket saját születésének emlékeként értelmezett. Úgy hitte, hogy születésének újbóli átélése folyamatos légzéssel kísérve, segítségül szolgál saját születési traumájának feldolgozásában. Annak ellenére, hogy az időben nem volt tisztában a Kriya jóga és a pránájáma gyakorlataival, Orr tovább fejlesztette az újjászületési folyamatot 1962 és 1974 között. Arra a megállapításra jutott, hogy légzőgyakorlatok módosításával javulás lép fel az egészség, mentális tisztaság és az érzelmi jólét terén.
Az Újjászületés technika - légzésgyakorlattalAz újjászületés fejlődése, mint terápiás modalitás saját jogán indult 1974-ben. Ettől az időponttól kezdve tovább fejlődött. Társkutatókkal kísérve a terápiát Orr egy olyan rendszerré finomította, amit egy terápiás ülés, de akár egy sor terápiás ülés keretében tanítható. Indítványozók becslése szerint 1974 óta, több mint tíz millió személy elsajátította a folyamatot és több mint tízezer személy sikeresen elvégezte a szakemberré képzést. 
Az újjászületés légzésterápián a fő légzési technika a folyamatos légzés, amely során a lélegző nem tart szünetet a be és kilégzés között. A szakértők szerint ez a légzés felelős az oxigén felhalmozódásáért a vérben és a prána, életenergia növeléséért.

Gyakorlat

Egész egyszerűen 20 levegővétel egymás után. 
Lélegezzünk ki és be - 4 rövidet, majd vegyünk egy mély lélegzetet és fújjuk ki a levegőt.
Ezt ismételjük meg 4x! (Az egész 4 gyakorlatsorból áll!)
Csak az orrunkon keresztül lélegezzünk!
Ha már megfelelően elsajátítottuk a gyakorlatot, napi rendszerességgel végezve megindul a tisztulás, tudatalattink lassú gyógyulása.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Share To:

Post A Comment: