Az indigó gyerekek radikálisabban reagálnak: ha leereszkedően bánnak velük, nevetségessé teszik őket, azt többnyire totális bizalomtörésnek élik meg, amelynek súlyos következményei lehetnek. Egy indigó gyerek mindig pontosan tudja, mikor hazudnak neki. A hazugságnak többnyire az a következménye, hogy visszahúzódik, és NEM bízik többé az illetőben. / Az Új kor gyermekei: Érzékfeletti képességekkel, ellenállósággal rendelkező indigók ~ ezotéria, fényörvény, hiperaktív gyerekek, hírek, indigó gyerekek, indigók, spirituális tanítások, spiritualitás,

A eltérő személyiségjegyeken és jellemvonásokon kívül nagy különbség van abban is, hogyan reagálnak konfliktushelyzetekben. Más gyerekektől eltérően az indigó gyerekek nem vesznek bele érzelmileg olyan mélyen a konfliktushelyzetekbe, és kiderült, hogy nem sérülnek olyan könnyen érzelmileg. A „normális" gyerekek inkább lenyelik a megaláztatásokat, elfogadják alárendelt helyzetüket és engednek, akkor is, ha igazságtalanul bánnak velük. 
Az indigó gyerekek ezzel szemben radikálisabban reagálnak: ha leereszkedően bánnak velük, nevetségessé teszik őket, azt többnyire totális bizalomtörésnek élik meg, amelynek súlyos következményei lehetnek. Egy indigó gyerek mindig pontosan tudja, mikor hazudnak neki. A hazugságnak többnyire az a következménye, hogy visszahúzódik, és NEM bízik többé az illetőben.
Az indigó gyereket nehéz meggyőzni róla, hogy nem kaphat meg mindent, amire csak igényt tart. Király vagy királynő, és úgy is viselkedik. Sok, bizonyos tekintéllyel rendelkező szülő érzi ezt a nem megalapozott büszkeséget és makacsnak, önfejűnek, nehézkesnek látja emiatt a gyermeket.

Ha azonban helyesen értelmezzük ezt, és megértéssel irányítgatjuk őket, akkor egészséges önértékelés alakul ki bennük, és be tudnak illeszkedni környezetükbe. Az indigó gyerek lehet áldás vagy nagy kihívás is, aszerint, hogy milyen környezetben élnek. Ha sok „régi minták szerint működő" gyerek között egyedüli indigó gyerekként él valaki, nagyon rövid idő alatt alkalmazkodásra képtelen rendbontónak és kívülállónak bélyegzik. Belül azt kiáltja a gyermek: „Miért nem ismer fel engem senki? Miért nem ért meg a többi gyerek? Miért tesznek így?" Ilyenkor gyakran dühössé és frusztrálttá válnak, és elkezdenek lázadni. Ezt egyre többször tapasztalhatjuk szociális környezetünkben: a családban, az iskolában és az óvodában. Az indigó gyerekek bármire készek, hogy méltóságukat, nézeteiket, és tudásukat megvédjék és megmutassák a világnak. Talán kérdezzük meg önmagunkat, hogyan reagálnánk, ha ilyen nagy elkötelezettség-érzéssel, velünk szemben ellenségesen viselkedő világban élnénk, tudva, kik vagyunk, anélkül, hogy környezetünk elismerne?
És mit éreznénk, ha mindehhez még kívülállóként és rendbontóként kezelnének, nem pedig királyként, akik pedig valójában vagyunk?
Ha lényünket nem tartják tiszteletben, többnyire jellemünk és személyiségünk negatív oldala bontakozik ki, ami még jobban megterheli a családot és a környezetet. Az ADS és ADSH {figyelemhiány szindróma és mozgással járó nyugtalanság vagy hiperaktivitás) például csak a legismertebb következmények. Éppígy kialakulhat a tanárokkal szembeni agresszió vagy a totális unalom, ha nem „saját világukban" vagy számítógépes játékokban merülnek el. A nagy mértékű bizalmatlanság másokkal szemben és a szociális izoláció már mindennapos témákká váltak. Ezek a gyerekek vagy kiszállnak a realitásból és elmerülnek saját világukba a túlélés érdekében, vagy ennek épp az ellenkezőjét teszik, vagyis lázadnak és segítségért kiáltanak. Ez az a pont, ahol sok szülő és tanár a pszichés gyógyszereket látja az egyedüli megoldásnak. Gyógyszert adnak a gyerekeiknek, hogy valamelyest normális családi életet tudjanak élni, amelyben mindenki kibontakozhat. Ez végszükség esetén segíthet, de nem szabad ebben látni az egyedüli megoldást. Sürgősen át kell alakítani gondolkodásmódunkat ebben a témában, meg kell változnia ennek a helyzetnek! A mai napig nincs világszerte működő hálózata az érintetteknek, szülőknek, tanároknak, terapeutáknak és nevelőknek. Csak lassanként kezdünk információkat cserélni egymással ezekről a gyerekekről. Az internet olyan modern csatorna, amely az egész földet átfogja, és így lehetővé teszi ezt a fajta tapasztalatcserét nemzetközi szinten is. Megérett az idő, hiszen egyre több ilyen gyermek jön világra, és viselkedésükkel kényszerítenek bennünket, hogy meglássuk a valóságot, vagyis jobban mondva a valótlanságot. Ezen könyv fontos célja, hogy élénkítse az érintettek közötti információ- és tapasztalatcserét, és együttműködést. Az indigó gyerekeken kívül az elmúlt évek során szerte a világon bukkantak fel gyerekek más meglepő és csodás tulajdonságokkal és történésekkel is. Néhány évvel ezelőtt az amerikai Lee Carroll és Drunvalo Melchizedek értékes információkat adott közre az új generációk jelenségét egészként szemlélve. Miután felhívták a világ figyelmét erre a témára, sokaknak úgy tűnik, mintha újfajta emberek lennének születőben, akik az elkövetkező átalakulásban majd vezetnek bennünket.
Íme néhány meglepő, gyerekekkel történt eset:
1. Vannak gyerekek, akiknek születésükkor pozitív volt az AIDS tesztjük, de néhány évvel később az utóvizsgálat során (az UCLA, University California of Los Angeles) teljesen AIDS mentesek voltak. Néhány ilyen gyereket éveken keresztül vizsgáltak és folyamatosan végeztek rajtuk teszteket. Az eredmények azt mutatták, hogy nem a szokásos emberi DNS-sel rendelkeznek. A DNS, a dezoxiribonukleinsav hordozza valamennyi öröklött információnkat, így genetikai kódunkat is. Testünk minden sejtjében ott rejlik. Ezeknek a gyerekeknek négy DNS-szállal több volt, mint másoknak, ami azt jelenti, hogy egyszerűen fejlettebbek, mint legtöbbünk. A teszteredmények továbbá teljes mértékben betegségektől mentesnek mutatták őket, és ezek a gyerekek nem is tudtak megbetegedni. Egyszerűen minden ellen immúnisak! Az UCLA világszerte végzett DNS-teszteket és feltételezi, hogy a világ lakosságának egy százaléka ilyen módosult DNS-sel rendelkezik. 
2. A nyolcvanas évek közepén Kínában fedeztek fel olyan szupermediális képességekkel rendelkező gyerekeket, akik mindent, de mindent tudtak. Ezek a gyerekek átláttak a falon, hihetetlenül intuitívak voltak, érzékfeletti képességeiket tekintve tehetségesek, és még sok minden más volt rájuk jellemző. Később egyre több gyereket (és felnőttet) találtak, akik hasonló képességekkel rendelkeztek. Megállapították, hogy szétszórva az egész világon élnek ilyen szupermediális képességekkel rendelkező gyerekek. 
3. Léteznek úgynevezett resilience gyerekek; a resilience egy angol szó, ami magyarul legyőzhetetlent jelent (Szó szerinti fordításban: ellenálló képességet jelent. - szerk.Sandal). A resilience gyerekek olyan gyerekek, akiket, bár különösen nehéz körülmények között élnek, például családi gyökerek nélkül, semmi sem zökkenthet ki. Úgy tűnik, nem érinti őket a környezet, teljesen ,.bántatlanok". Sérthetetlen gyerekeknek is nevezik őket. Svájcban állítólag folyik egy projekt ilyen gyerekekkel. 
A fenti csoportokban a következő tulajdonságok közösek:
• Szívközpontúak és azért születtek a földre, hogy szeressenek.
• Gondolkodásukat az egység, egynek levés, a „minden egy" gondolata határozza meg.
• Mindent a maga teljességében élnek meg, mivel egyszerre több szinten érzékelnek.
• Kiismerik magukat a polaritás törvényeivel, nem ismerik a ,,jó és rossz" fogalmát.
Az „új korszak gyermekei" téma nagyon aktuális. Sokan kezdték mélyebben vizsgálni ezt a területet, hogy kiderítsék, tudunk-e valamit ezekről a gyerekekről, és ha igen, mit. Kétségtelen, hogy itt vannak, de a jövőben még rengeteg dolgot kell megtudnunk róluk. Csak akkor tudjuk biztosan megerősíteni - amit sokan már most feltételeznek -, hogy léteznek a világon egész más viselkedésmódú gyerekek!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Carolina Hehenkamp: Az indigó jelenség
Share To:

Post A Comment: