Az Ocean Cleanup nevű nonprofit szervezet megkezdte ambiciózus küldetését, hogy megtisztítsa a világ óceánjait a szemét törmelékektől. Boyan Slat holland feltaláló 18 éves korában alapította meg az Ocean Cleanup nevű szervezetet, mely a világ első, és legjobb védelme lehet a bolygó óceánjaiban egyre növekvő környezeti problémával szemben. / Az Ocean Cleanup megalkotta a világ első óceán tisztítóját ~ környezetvédelem, fényörvény, világ, technika

Az Ocean Cleanup megalkotta a világ első óceán tisztítóját

Az Ocean Cleanup nevű nonprofit szervezet megkezdte ambiciózus küldetését, hogy megtisztítsa a világ óceánjait a szemét törmelékektől. 
Boyan Slat holland feltaláló 18 éves korában alapította meg az Ocean Cleanup nevű szervezetet, mely a világ első, és legjobb védelme lehet a bolygó óceánjaiban egyre növekvő környezeti problémával szemben.

Egy 16 szakértőből álló kutatócsoport felmérte az óceánokban jelenleg lebegő műanyag mennyiségét. Megállapításuk szerint: "A műanyag messze a legelterjedtebb tengeri szemét, melyből több, mint 1,136,145 darabot találtak, és ennek 99,9% -a - ami 668 kg - mind vonóhálók által összegyűjtött törmelék. 

Webhelyükön az Ocean Cleanup leírja, hogy milyen területet kezelnek a jövőben: "A Csendes-óceánnak van a  legnagyobb óceáni műanyag felhalmozódása a világon, és többségében Hawaii és Kalifornia között található."

Az Ocean Cleanup hivatalos Instagram oldalán (theoceancleanup) szereplő adatok közül néhány csendes-óceáni "szeméttelep" óriási méretét mutatja, amelyek közül sok eléri Texas méretét. 
Az Ocean Cleanup megalkotta a világ első óceán tisztítóját

Honlapján az Ocean Cleanup leírja küldetésüket: "Az óceán áramlatait előnyünkre felhasználva - a passzív sodródási rendszereink becslése szerint - a Csendes-óceáni szeméttörmelék felét 5 év múlva  tudjuk kitisztítani."
Az Ocean Cleanup megalkotta a világ első óceán tisztítóját
Az Ocean Cleanup szerint a szemét 46%-a eldobott halászeszközből áll. Kétségtelen, hogy a halászati ​​ágazatnak néhány szabványt át kell  majd gondolnia.

Az Ocean Cleanup projektje egy óriási, 170 méteres lebegő cső lesz, mely U alakú gátként fogja csapdába ejteni a műanyag hulladékokat. A cső keményfalú, és nagy sűrűségű polietilénből (HDPE), rendkívül tartós és újrahasznosítható anyagból készült. A cső elég rugalmas ahhoz, hogy kövesse a hullámokat és elég merev ahhoz, hogy megtartsa nyitott U-alakját. Az úszó kb. 1-2 km hosszú lesz.
Egy nejlonszita fogja majd fel a műanyagokat a hullámok alatt, viszont a halaknak nem esik bántódásuk, mivel nem háló. 

Az Ocean Cleanup szervezet mögött álló csapat reménykedik, hogy javítja projektjük az ökoszisztémát, és segíti növelni a tengeri élettartamot és végső soron segít eltávolítani azokat a műanyagokat, amelyek lassan, de biztosan egy mérgezőbb óceánt hoz létre.
Ha minden a tervek szerint halad, akkor 2018 augusztusában kezdődhet el a szemétsziget eltávolítása.
Közzétette/Fordította: Sandal / www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


providr.com
theoceancleanup.com
Share To:

Post A Comment: