Mikor Atlantisz elsüllyedt, a bolygó dimenziószintje és összes lakosa a negyedik dimenzió magasabb felhangjaiból, ahol az emberi faj az Egységes Tudatosságban létezett, lezuhant a harmadik dimenzióba - legalulra, ahol az öntudatos élet még testet tud ölteni. De miközben zuhantunk egy dimenziószintet, ez az esemény szükséges lépés volt a földi tudatosság evolúciójának folyamatában. ~ A tudatosság öt szintje (spiritualitás)

Mikor Atlantisz elsüllyedt, a bolygó dimenziószintje és összes lakosa a negyedik dimenzió magasabb felhangjaiból, ahol az emberi faj az Egységes Tudatosságban létezett, lezuhant a harmadik dimenzióba - legalulra, ahol az öntudatos élet még testet tud ölteni. De miközben zuhantunk egy dimenziószintet, ez az esemény szükséges lépés volt a földi tudatosság evolúciójának folyamatában. Hogy miért?
Az élettel összekapcsolódott tudatosságnak öt szintjét különböztetjük meg. Ezek a szintek nem egyeznek meg a 144 dimenzióval és az oktáv felhangjaival. Például, lehetséges egyidejűleg a negyedik dimenzió magasabb felhangjain és a tudatosság első szintjén létezni. Tulajdonképpen ez volt a helyzet Atlantisz és Lemúria lakosaival. A negyedik dimenzió magasabb felhangjai megegyeznek azzal, ahol akkor leszünk, mikor a következő dimenziószinthez szükséges evolúciónkat teljesítjük. A második szint az, ahol most tartózkodunk és ahol az elmúlt tizenháromezer évben voltunk. Jelenleg a harmadik szint felé tartunk.
Na már most, az első, a harmadik és az ötödik szint az Egységes Lét különböző tudatossági fokait foglalják magukban és alapvetően harmóniában állnak vele, míg a második és a negyedik szint „diszharmonikus”. A második és a negyedik szinten nem létezik az Egységes tudatosság. Következésképpen ezeken a szinteken az élet mindenfajta konfliktust és egyéb, nem harmonikus valamint zavaros jelenséget felvonultat. Azonban a második és a negyedik szint fontos mérföldkő az elsőből a harmadikba valamint a harmadikból az ötödikbe való lépéshez.
Máshogy kifejezve, az első szint evolúciós értelemben a miénknél primitívebb tudatossági mód, annak ellenére, hogy az emberek azon a szinten megtapasztalták egy Egységes Tudatosság formáját, mi pedig nem, és annak ellenére, hogy az atlantiszi világ a negyedik dimenzióban létezett. A harmadik szinten az Egységes Tudatosságot magasabb, még jobban kialakult formájában fogjuk megélni. 
A mi céljaink fontos pontja, hogy Atlantisz lakosai az első szinten voltak. Mi most a második szinten vagyunk. És a harmadik felé haladunk.
A harmadik szint lényeit fizikai magasságuk, genetikájuk kromoszómaszáma és memóriájuk fajtája (azaz, hogyan tudnak hozzáférni múltjukhoz) alapján különböztetjük meg. Az első szinten a magasság kilencvenegy és százötven centiméter között mozgott, miközben ugyanez a harmadik szinten háromszáznégy és ötszáz centi között lesz. Az első szinten elérhető memória típusának neve Álomszerű Memória. A jelenkor ausztrál bennszülöttei (akik sosem kerültek az elsőről a második szintre, talán írástudatlanságuk miatt) ismerik a létezés egy olyan módját, amit „Alcheringa”-nak, azaz „Álomszerűnek” neveznek, és ebből a nézőpontból az Álomszerű Idő a valóság alapja. Az Álomszerű Memóriában az emberek képesek újra létrehozni bármit, ami holográfiai szempontból a múltban történt. Ha például egy törzsi gyűlésen tegnap nem tudott részt venni az egyik bennszülött, akkor az egész jelenetet hologram segítségével felidézheti, ideértve mindent, ami elhangzott vagy történt. Nagyon hasonlít a Star Trekben lévő „holofedélzethez”-hez. Ha valaki más is belépne az újra kreált jelenetbe, akkor is minden pillanatát képesek lennének újra átélni.
A tudatosság harmadik szintjén a „Valós idő” memóriával fogunk rendelkezni. A Valós idő memória által bármire gondolunk, azon nyomban manifesztálódik: a valóság egy gondolat vagy egy érzés pillanatnyi funkciója illetve terméke. Gondoljunk valamire és bingó! - a valóságban is megjelenik előttünk. Ha eszünkbe jut a tegnapi megbeszélés, nem kell holográfia segítségével újraélni, hanem tényleg ott lehetünk. A múlt, a jelen és a jövő is elérhető, mert bizonyos értelemben mind egyszerre történik: az idő nem lineáris, ahogy a második szintünkön tűnik, inkább körhöz hasonlít. A múlthoz való ilyen fajta hozzáférés az első szint Álomszerűségével összehasonlítva sokkal magasabb tudatossági szintet jelent. Az Álomszerűség első szintje az Egységes Tudatosság egy formája, de a harmadik szintnél alacsonyabban van. Lehetséges a negyedik dimenzió magasabb felhangjainak egyikén tartózkodni, ahol az Egységes Tudatosság, mint a tudatosság első szintjének Álomszerűségeként ölt testet.
A tudatosság második szintjén az inkább gyengének mondható személyes memóriánkra és az általunk kifejlesztett különböző technikai segítségekre kell bíznunk magunkat. Tulajdonképpen az írás feltalálása kövezte ki az utat az első és a második szint között, azaz az Álomszerű memória a jelen tudatosságunk gyenge memóriája között. Nyilvánvalóan az Álomszerű idők nyomai fennmaradtak a jelen időszakban is. Egyiptom civilizációjának korai időszakában - olyan ötezer évvel ezelőtt - az Egyiptomban Thoth isten néven ismert Felemelkedett Mester az Álomszerű idők emberi fajának egyszer s mindenkorra megtanította az írás alapjait.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


F: Bob Frissell

Share To:

Post A Comment: