Az idő olyan finom, éteri birodalom, melyben egymásból következően létezik az, amit múltnak, jelennek és jövőnek nevezel. Ezek tehát nem tekinthetők..

A Teremtő üzenetei: Csak a MOST létezik, az örökkévaló pillanat
"Az idő olyan finom, éteri birodalom, melyben egymásból következően létezik az, amit múltnak, jelennek és jövőnek nevezel. Ezek tehát nem tekinthetők egymás ellentéteinek, inkább ugyanazon egész különféle, végső soron csakis a te nézőpontodból megkülönböztethető részeinek; ugyanazon eszme folyamatának; ugyanazon energia ciklusainak; ugyanazon örökös Igazság különféle nézőpontjainak. Ha ebből arra következtetsz, hogy a múlt, jelen és jövő egy és ugyanazon „idő"-ben létezik, akkor helyesen látod. " 
"Az abszolút világában - hiszen ott az idő nem idő - valamennyi dolog egyidejűleg minden."
"Sebesség kérdése az egész - hogy mikor fogsz megérkezni, bár ez is csalóka, hiszen nincsen „mikor", sem pedig „előtt", vagy „után". Csak a MOST létezik; az örökkévaló pillanat, amelyben megtapasztalhatod önmagad."
"Választottatok egy viszonyítási pontot, fenn az égbolton: a Napot, és kijelentettétek, hogy egy „nap" az az időtartam, amíg az űrhajótok Napra tekintő része addig fordul, amíg ismét meg nem pillantod a Napot.
Ezt a napot felosztottátok huszonnégy órára; megintcsak önkényesen. Ugyanezzel az erővel lehetne tíz, vagy akár hetvenöt is.
Aztán percekre bontottátok az órát. Kijelentettétek, hogy minden órányi egységnek legyen hatvan kisebb egysége: perce, és ezeknek az egységeknek további hatvan apró része,másodperce.
Egyszer csak felfedeztétek, hogy a Föld nem csak forog, repül is ! Észrevettétek, hogy kering a Nap körül.
Kiszámoltátok szépen, hogy a Föld 365 fordulat alatt kerüli meg a Napot. Ezt a számot neveztétek el évnek.
Akkor jött a bonyodalom, amikor ezt az évet is kisebb, ám a napnál nagyobb egységekre akartátok osztani.
Kitaláltátok a hetet és a hónapot, és sikerült is minden évbe belehelyezni ugyanannyi hónapot, de a hónapokba már nem tudtatok ugyanannyi napot beleszuszakolni.
Nem sikerült elosztani a háromszázhatvanöt nap páratlan számát a tizenkét hónap páros számával, úgyhogy arra a félmegoldásra jutottatok, hogy az egyik hónapban több, a másikban kevesebb nap lesz!
Az év felosztását illetően megtartottátok a tizenkettes osztót, mert ezt a ciklust figyeltétek meg évente a Hold keringésében. Hogy összeegyeztessétek ezt a három űrbéli mozgást - a Föld tengely körüli forgását, a Nap körüli forgást, és a Holdciklust - egyszerűen szétszórtátok a napokat a hónapokba.
De még mindig nem volt minden rendben, mert ez a tákolmány állandó csúszásban volt a megfigyeléseitekhez képest. Így aztán elhatároztátok, hogy minden x-edik évben legyen eggyel több nap ! Elneveztétek szökőévnek, még nevettetek is rajta, pedig tulajdonképpen ezéletetek egyik meghatározója... És ezek után az Én magyarázatomat minősíted hihetetlennek !
Ugyanilyen önkényesen csináltatok „évtizedeket", „századokat" (különös módon tízes, és nem tizenkettes rendszerben), hogy nagyobb „időegység"-et is tudjatok mérni. Tulajdonképpen kialakítottatok egy rendszert a mozgás térbeli mérésére.
Láthatod tehát, hogy nem az idő „múlik", hanem a tárgyak haladnak és mozognak az általatok világűrnek nevezett mezőben. Az úgynevezett idővel egyszerűen a mozgást számoljátok !
A tudósok tudatában vannak ennek az összefüggésnek, ezért beszélnek inkább tér-időről.
A ti Einstein professzorotok, és még néhányan rájöttek, hogy az idő viszonylagos, valójában nem létező fogalom: mindössze két térbeli test egymáshoz viszonyított távolsága ! (Ha valóban tágul a világegyetem -ahogy tágul is -, akkor a Földnek „több ideig" tart megkerülni a Napot, mint egymillió évvel ezelőtt. Van még mit csiszolgatnotok ! )"
Közvetítette: Neale Donald Walsch
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


(Beszélgetések Istennel) 
Share To:

Post A Comment: