Kedd este a NOAA (Nemzeti Éghajlati Adatközpont) műholdja nagyon erős mágnesességet mért. Olyannyira, hogy az általános magnetométert is meg kell "toldaniuk" az eredmények miatt. / A NOAA egy műholdja erős mágnesességet mért ~ NOAA, űrkutatás, mágnesesség, magnetométer, fényörvény, hírek,

Kedd este a NOAA (Nemzeti Éghajlati Adatközpont) egyik GOES műholdja nagyon erős mágnesességet mért. Olyannyira, hogy az általános magnetométert is meg kell "toldaniuk" az eredmények miatt. A földi állomások egyelőre nem érzékelték még, de kíváncsian várjuk a további fejleményeket. 

A NOAA-nak két GOES műholdja van: Az egyik - GOES East - az Egyesült Államok keleti partja, a másik pedig - GOES West - az Egyesül Állomok nyugati része és a Csendes-óceán felett. Ezek szolgáltatják időről időre az adatokat a Föld geomagnetikus mezőjéről és annak változásairól.

A NOAA egy műholdja erős mágnesességet mért



A mágnesesség oka lehet egy napszél, ami 18-án indult el, 20-ára jelezték, hogy eléri a Földet, és kisebb (G1) geomágneses vihart okozhat.

A NOAA egy műholdja erős mágnesességet mért
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
(Az írást csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Képek és adatok: NOAA / SDO/AIA
Share To:

Post A Comment: