Az univerzum egészében a létezés végtelen számú szintjét vagy „dimenzióját” foglalja magában - minden egyes dimenzió rendelkezik a saját valóságával és minden lény a különféle tudatosságok egy kifejezésmódja. A dimenziók átfedik egymást. Mi a harmadik dimenzióban élünk, de jelen pillanatban a Föld bolygó minden egyéb dimenziója egyidejűleg áthatol egymáson, mintha ugyanazon a helyen minden magasabb dimenzió tartalmazná és továbbadná azt a jelenséget, ami az alacsonyabb szinteken megjelenik.

Az univerzum egészében a létezés végtelen számú szintjét vagy „dimenzióját” foglalja magában - minden egyes dimenzió rendelkezik a saját valóságával és minden lény a különféle tudatosságok egy kifejezésmódja. A dimenziók átfedik egymást. Mi a harmadik dimenzióban élünk, de jelen pillanatban a Föld bolygó minden egyéb dimenziója egyidejűleg áthatol egymáson, mintha ugyanazon a helyen minden magasabb dimenzió tartalmazná és továbbadná azt a jelenséget, ami az alacsonyabb szinteken megjelenik. A mi harmadik dimenziónk a legalacsonyabb szint, ahol a tudatosság intelligencia és felelősségteljes élet formájában alakot ölt.
De a jelenkori emberi élet nem csupán a harmadik dimenzióban létezik. A tudatosság második szintjén is élünk. A tudatosság második szintje olyan birodalom, amelyben az Egységes Lét tudatossága - miden élet minden dimenzióban való összekapcsolódása - még hiányzik. Nem értjük, nem tudjuk vagy nem érezzük, leszámítva néhány ritka pillanatot vagy a tudatosság egészen különleges állapotát. Olyan világot érzékelünk, ahol a dolgok és a lények el vannak szeparálódva. Egy duális világot látunk: ezt a világot megosztják - polarizálják - azok a dolgok és események, amik jónak és azok, amik gonosznak tűnnek. És olyan világot érzékelünk, ami egyfajta idő csapdájába esett, melyben a dolgok létezni látszanak egy ideig, majd feledésbe merülnek. 
A létezés minden dimenzióját energetikailag egy egyedülálló hullámforma hozta létre - egy olyan egyedülálló rezgés, ami az adott szinten élő összes lény számára összegyűjti és fenntartja a valóságot. Valójában a hullámformát maguk a lények generálják - elkötelezettségük jellegzetes vibrációja ez, ami megadja az alapgondolatát annak, amit valóságosnak hisznek. A dimenziószintünk megváltoztatásához mindössze annyit kell tennünk, hogy megváltoztatjuk az alaprezgést vagy - ami ugyanazt jelenti - megismerkedünk a magasabb „frekvenciákkal”, más dimenziók frekvenciáival.
Az univerzum azon régiója, melyhez tartozunk, úgy van felépítve, mint egy zenei skála: tartalmaz egy „oktávot”, melyben a magasabb „hang” magasabb rezgésszinten ismételi meg a legalacsonyabb „hang” alapvető jellegzetességét. Mindegyik hang egy dimenziószintet jelöl. És ahogy az oktáv tartalmazza a kromatikus skála (a zongorán az összes fehér és fekete billentyű) tizenkét hangját plusz egy tizenharmadikat, ami a következő oktáv első hangja, úgy épül fel az univerzumban a mi régiónk tizenkét fő dimenziószintje. Viszont a zenei skála ennél a tizenkét fő hangnál többet foglal magában. Bármilyen két hang között megfigyelhető a különböző „mikro-hangok” folytonossága. Ezt könnyen meg lehet figyelni egy olyan hangszeren, mint a hegedű, melyen egy képzett zenész folyamatosan „csúszkálni” tud a két hang között. A Melchizedek féle elméletben az univerzumban elfoglalt helyünk dimenziószerkezete a tizenkét fő hang között található, de van további tizenkét specifikus „hang” is; azaz tizenkét fontos dimenziószint összesen 144 szintet tesz ki. A Melchizedekek a további szinteket csak az adott dimenzió felettinek vagy alattinak hívják, a dimenzió „felhangjának” (azok számára, akik jártasak a zene szaknyelvében, ezeket nem szabad összekeverniük azokkal a felhangokkal, melyek az alaphangok hangszínét vagy hangminőségét adják. De annyiban hasonlítanak hozzájuk, hogy a hangminőséggel egyetemben, ezek is módosítják vagy „színt adnak” a tizenkét alapszintnek).
A dimenziószintek rendszerének az a lényege, hogy a saját evolúciónk folyamatáról nyújt képet. Ahogy tudatos lényekké fejlődünk, elérjük a magasabb és magasabb dimenziószinteket; tehát egyre szélesebb körű perspektívák fognak megnyílni természetünkben, minden magasabb szint körülveszi az alacsonyabbat (mint már említettem); minden lépéssel egy mélyebb és tágabb érzetét nyerjük az Egységes Létnek, a mindenben fellelhető Egy Szellemének.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!via Bob Frissell

Share To:

Post A Comment: