A mesterséges intelligencia még közel sem jár azon a szinten, hogy elpusztítsa az emberiséget, a Google pedig garantálni akarja, hogy ez sosem következik majd be./ A Google is fél a Skynettől... ~ jövőnéző, jövőkép, tech, technológia, világ, mesterséges intelligencia, robotok, skynet, terminátor, fényörvény

A mesterséges intelligencia még közel sem jár azon a szinten, hogy elpusztítsa az emberiséget, a Google pedig garantálni akarja, hogy ez sosem következik majd be.
A mesterséges intelligencia elképesztő ütemben fejlődik, a szakértők pedig két táborra szakadtak az elmúlt években. Az egyik oldalon ott a Facebook, a Google, a Microsoft és a hozzájuk hasonlók, akik egyre komplexebb rendszereket alkotnak, velük szemben pedig Stephen Hawking, Elon Musk és a hozzájuk hasonlók, akik úton útfélen felhívják a figyelmet a technológia veszélyeire.
Egyelőre nem kell tartani a gépek lázadásától, hiszen a világ legfejlettebb mesterséges intelligenciája egyelőre legfeljebb egy Go párbajban tudná leigázni az emberiséget (abban mondjuk nagyon), de kétségtelen, hogy csak egy kis lökés kell ahhoz, hogy nagy legyen a baj. Éppen ezért fogott össze a Google és az Oxfordi Egyetem egyik intézete, akik az emberiség jövőjéért munkálkodnak.
A Google is fél a Skynettől, ezért már most tervezik a vészkapcsolótA két fél közös munkájának köszönhetően létrejött egy dokumentum, ami ugyan nagyrészt érthetetlen matematikai fogalmakkal és képletekkel dobálózik, gyakorlatilag azt írja le, hogy hogyan lehet egy nagy piros gombot beépíteni a mesterséges intelligenciába, amivel le lehet azt állítani, ha olyat csinál, amit nem szeretnénk.
A mesterséges intelligencia legnagyobb veszélye az ugrásszerű fejlődés, amihez hasonlót egyelőre csak a sci-fikben láthattunk. Ha a program eléri az emberi szintet, akkor beszáll majd a saját maga és más szoftverek fejlesztésébe, ez pedig nem várt következményekkel járhat. Lássuk be, jobb félni, mint megijedni.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


gamestar.hu
Share To:

Post A Comment: