6 dolog, amit sose tisztíts ecettel. Mindnyájan szeretjük az ecetet takarításkor bevetni. Olcsó és természetes eszköz, ugyanakkor oda kell figyelnünk, mert savas és nem lehet mindenre használni.

Mindnyájan szeretjük az ecetet takarításkor bevetni. Olcsó és természetes eszköz, ugyanakkor oda kell figyelnünk, mert savas és nem lehet mindenre használni.

Gránit és márvány munkalapok
Az ecetben lévő sav képes megsebezni a természetes köveket. Épp ezért használjunk inkább mosogatószert és langyos vizet a tisztításhoz.

Kő padlólapok
Hasonlóan a munkalapokhoz, a fürdőszobai járólap sem veszi jó néven, ha ecettel vagy citromlével sikálják. Kerüljük az ammóniát is és helyette maradjunk a speciális tisztítószereknél.

Tojásfolt
Ha elejtünk egy tojást a konyhában, vagy netalán egy gyerekbanda megdobálja autónkat tojással, nem az ecetes tisztítás a legmegfelelőbb. Ahelyett, hogy elszívná a tojást, megalvad, így sokkal nehezebb dolgunk lesz a takarításban.

Vasaló
Az ecet károsíthatja a vasaló belső alkatrészeit. Véletlenül se öntsünk tehát bele ecetet, mert egyik pillanatról a másikra eltömődhet, és elromolhat.

Fa padlóburkolat/Parketta
Egyes lakástulajdonosok szerint az ecet használ, mások szerint árt a fa padlóburkolatnak. A mi tanácsunk az, hogy ez esetben hanyagoljuk az ecetet, de ha ragaszkodunk hozzá, akkor mindenképp hígítsuk az ecetet vízzel.

Makacs foltok
A fű foltok, fagylalt, festék és a vér biztosan nem jön ki ecettel semmiből. Ezek gyorsan beleállnak a szőnyegbe, vagy bármilyen anyagba, és már nem reagálnak a savra. (Ezekre mindenképp folttisztító javasolt.)
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: