...a hekkerek (Anonymous) az Operation Last Resort akciójának eredményeképpen négyezer magas rangú banki tisztségviselő személyes adatai kerültek ki az internetre. / ~ alternatív hírek, anonymus, ébredés, Ellenállási Mozgalom, hírek, igazság, titkok, titkolt hírek, valóság, fényörvény,

Hadat üzent a bankoknak az Anonymous
Aaron Schwartz internetes aktivista nagy port kavaró öngyilkossága után az Anonymous hekker kollektíva bosszút esküdött. Hogy az információszabadságért küzdő, és a tudományos folyóiratok publikálási szokásai ellen tüntető, ezek miatt több százezer oldalnyi tanulmányt ellopó és illegálisan közzétevő Schwartz pontosan miért is lett öngyilkos, és hogy emiatt az Anonymous miért éppen az amerikai bankrendszeren állt bosszút, egyaránt elég homályos. Az mindenesetre biztos, hogy a hekkerek az Operation Last Resort (utolsó menedék hadművelet) akciójának eredményeképpen négyezer magas rangú banki tisztségviselő személyes adatai kerültek ki az internetre.
Az Anonymous által összegyűjtött személyes adatok valószínűleg az amerikai jegybank számítógépeiről származnak, de hogy ki, hová és mikor tört be a megszerzésükért, azt egyelőre nem tudni. A személyes adatok amerikai bankok felső vezetőihez tartoznak, elnöki, alelnöki, igazgatói, igazgatóhelyettesi szinteken. A nyilvánosságra került adatok között nevek, lakcímek, mobilszámok, emailcímek, kódolt jelszavak, és az illetők számítógépeinek ip-címei szerepelnek. Az első hírek szerint az adatok valódiak, a bloggerek és újságírók által felhívott telefonszámokat valóban a bankvezérek vették fel.
Az Anonymous egészen arcátlan módon a személyes információkat egy feltört amerikai kormányzati weboldalon tette közzé, ahol azok nyolc órán keresztül voltak elérhetők, mielőtt a rendszergazdák kapcsoltak volna, és levágták volna az internetről a szervert. A Google cacheazonban máig őrzi az adatbázist, ami persze rengeteg más helyen is megjelent azóta a neten.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


index
Share To:

Post A Comment: