A betegségfolyamatok két szakaszban zajlanak. Azt találtam, hogy a fogínyvérzés a második szakaszban jön. Tehát korábban kezdjük a vizsgálódást..


Gerber Ákos Péter - Én és a fogam című dokumentum feltárja a fogak betegségeinek lelki okait.
http://soft-dental.hu/ppt/enesafogam.pdf
A betegségfolyamatok két szakaszban zajlanak. Azt találtam, hogy a fogínyvérzés a második szakaszban jön. Tehát korábban kezdjük a vizsgálódást, az első szakasszal. A legelején ott van a lelki ok: egy érzelmi megrázkódtatás, ezzel a tartalommal: (mindig a szerv funkcióját is nézzük, érzelmi tartalom a funkcióval összefüggésben) .....nem tetszik nekem ez a dolog a számban (íz, tárgy), ami az ínyemhez hozzáér, vagy nyomja, legszívesebben kiköpném ... : elhatárolódás az ínyt zavaró valóságos dologtól (csak néhány: rosszízű-étel -gyógyszer, -stb., fogszabályzó, protézis, fogkő, fogászati kezelés, erőszakolt orális szex, stb. + lehetőség: az íny elhatárolódása szimbolikus értelemben vett dologtól: ....ez a dolog nincs az ínyemre....
Pl. Skorbutnál: pl. :.....óóh, hogy lehettem ilyen marha, hogy eljöttem aprópénzért erre a hosszú hajóútra, nincs ínyemre, hogy állandóan csicskáztat a kapitány.... Első szakasz elváltozása: az íny laphámszövet elvékonyodása, íny sorvadása, fekélyesedése által az íny lehúzódása a fog zománcos részéről. Sokszor nem vevődik észre, mert fájdalmatlan. Konfliktusfeloldódással az 1. szakasznak vége, 2. szakasz kezdete.
Konfliktusfeloldás után az íny helyreállítása szövetgyarapodás, ödémás duzzanattal, vérzés kíséretében (normális helyreállítási tünet). Ha ismernénk a folyamatot, örülnénk, kikutatnánk, mi volt a konfliktusunk, a jövőben igyekeznénk elkerülni, és a helyreállítási folyamat kifutna, gyógyulással vége lenne. És mi van ehelyett tudás híján? Ehelyett a vérzéstől beparázunk, a vérzéstől elhatárolódunk (következménykonfliktus ugyanazzal a fenti első-szakaszbeli tünettel), sok esetben ördögi körbe esünk, ami nem az öngyógyuláshoz vezet, hanem a tartós ínysorvadáshoz. Az pedig a zománctalan, s így ínytelenül védtelen fognyak kilyukadásához, vagy elsorvadásához.

Ezek után, ha már tisztában vagytok a lelki okokkal, érdemes kidobni a fluoridos fogkrémet, és elkészíttetni a saját házi fogporotokat.

Íme a faszenes fogpor receptje: (Varró Aladár Béla Gyógynövények gyógyhatásai c. könyvéből)
2g bórax
2g timsó
6 csepp szegfűszegolaj
1g chinakéregpor
12 g zsályalevélpor
30 g tölgyfaszénpor

Az odvas fogak nem romlanak tovább, a fogínyvérzés is elmúlik. Ez jobb mint a zeolitos fogporok. Nem szép látvány, amikor az ember fogat mos, de nem mérgez és valóban jót tesz.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


spiritiszta.hu

Share To:

Post A Comment: