Samy Kamkar receptje alapján bárki készíthet olyan drónt, amely képes átvenni az irányítást más drónok felett. Jeff Bezos, az Amazon...

Samy Kamkar receptje alapján bárki készíthet olyan drónt, amely képes átvenni az irányítást más drónok felett.  
Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója nemrég jelentette be, hogy rövidesen repülő drónok szállítják majd ki a webáruházban megrendelt termékeket a vásárlóknak. Eközben amerikai kutatók olyan napelemes pilóta nélküli légi járművek (UAV-k) kifejlesztésén dolgoznak, amelyek gyakorlatilag korlátlan ideig tartózkodhatnak a levegőben; könnyen meglehet, hogy néhány évtizeden belül hatalmas drónflották sötétítik majd el az eget.
Persze, ez a lehetőség nem mindenkinek tetszi. Köztük Samy Kamarnak, az ismert és bizonyos körökben komoly közrettegettségnek örvendő hackernek sem, aki 2005-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy különösen jól sikerült komputerféreggel kis híján lebontotta a MySpace-t. Börtönbe is csukták emiatt, ám azóta kiszabadult, és a napokban feltett a blogjára egy olyan hardver-, illetve szoftverspecifikációt, amelynek segítségével bárki elkészítheti a saját drónhackelő drónját: egy UAV-t, amely képes a többi robotrepülő felkutatására, és arra, hogy átvegye felettük az irányítást.
Kamar „SkyJack”-nek nevezte el a drónját, amelynek megépítéséhez csak egy Raspberry Pi alaplapjára, egy kis akkumulátorra, két vezeték nélküli jeladóra és egy Parrot AR.Drone kvadrokopterre van szükség. A hírek szerint készül a SkyJack Linux operációs rendszert futtató asztali gépekre fejlesztett változata is, amely szintén remekül használható lesz majd a drónok eltérítésére.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


pcworld.hu

Share To:

Post A Comment: