Az ország több pontján is érezni lehetett a 6,4-es erősségű rengést, melynek epicentruma Zágrábtól délre volt. Kedden 12 óra 19 perckor az előző napi


Az ország több pontján is érezni lehetett a 6,4-es erősségű rengést, melynek epicentruma Zágrábtól délre volt.
Kedden 12 óra 19 perckor az előző napi 5,4-es erősségű földrengést (előrengést) egy újabb 6,4-es földrengés követte Horvátországban, amit két perccel később fél Magyarországon érezni lehetett. A European Mediterranean Seismological Center (EMSC) szerint a földrengést hatmillióan érezték meg, többek között a horvátok mellett szlovénok, csehek, németek, magyarok, olaszok, románok, monetengróiak, szlovákok, szerbek, osztrákok. 

Budapesti szeizmográf adatai:
Timár Gábor, az ELTE TTK geofizikusa arról is beszélt az Indexnek, hogy további utórengések is várhatók, a hétfői rengés a keddinek végső soron az előrengése volt. Az ELTE Geofizikai Tanszékének egyetemi tanára kifejtette, hogy ezek várhatóan olyanok lesznek, mint ami tegnap volt, tehát akár további károkra is készülni kell. Azt, hogy a további földrengések Magyarországon érezhetők lesznek-e, egyelőre nem lehet kizárni Timár Gábor szerint.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


idokep.hu/portfolio.hu/index.hu
Share To:

Post A Comment: