A maják az órát 72 percben számolták - amennyi a normál szívverésünk - a hónap 20 napból állt és 13 hónap volt, az év pedig; 260 nap volt....

A maják az órát 72 percben számolták - amennyi a normál szívverésünk - a hónap 20 napból állt és 13 hónap volt, az év pedig  260 nap volt (ennyi lépcső van a nagy maja piramison). A maja naptár több ezer éves és a készítői hatalmas csillagászati ismeretekkel rendelkeztek. 
Európában a Julianus naptár, majd a Gergely naptár volt használatos. Amiről tudjuk, hogy nem pontos. El vannak csúszva a hónapok, ha a latin hónapneveket nézzük. 
Pl. Szeptember-Septem (7) Septimo > jelentése hetedik
Octo (8) > Octavo> nyolcadik 
November-Novem> kilencedik 
Decem> Decimo > tizedik
A csúszás pedig a maja naptárhoz képest 8 év! Nem véletlen nem jött a maják által várt aranykor (nem világvége!) 2012 után, mivel MOST van 2012 (nekünk 2020-ban)! 
Idén december 21-én lesz egy jelentős és ritka csillagászati esemény, amiről magyarul alig van info. Nagy Napvillanás avagy Big Solar Flash, ami 25900 évente fordul elő. Plusz a téli napforduló is aznap van.
A maják együtt éltek a természettel, jobban mint mi, többet is tudtak róla, mint mi.
Az ősi, máig használatos etióp naptár szerint is most 2012 van...
Forrás egy spanyol nyelvű videó:
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: