Sri Ranjit Maharaj a megértés útját, vagyis az Én-kutatást, a Madár Útjának nevezte, szembeállítva a hangya útjának nevezett meditációval. A hangya nagyon lassan halad, és ha megpróbál felmászni egy erdei fára, meghalhat, mielőtt elérné a célt. A madár viszont ágról ágra repked, könnyedén. Maharaj mindig azt tanította, hogy te magad vagy a valóság, és így már szabad vagy, szabad, mint a madár, korlátok nélküli. Te Ő vagy, a valóság, éppen most, csak nem tudod ezt teljes bizonyossággal. / Andrew Vernon: Te Ő vagy (pdf) ~ e-könyvek, ebook, ebook letöltés, ezoterikus ebook letöltés, fényörvény, hírek, pdf könyvek, spirituális könyvek, spirituális könyvek letöltés,

Sri Ranjit Maharaj a megértés útját, vagyis az Én-kutatást, a Madár Útjának nevezte, szembeállítva a hangya útjának nevezett meditációval. A hangya nagyon lassan halad, és ha megpróbál felmászni egy erdei fára, meghalhat, mielőtt elérné a célt. A madár viszont ágról ágra repked, könnyedén. Maharaj mindig azt tanította, hogy te magad vagy a valóság, és így már szabad vagy, szabad, mint a madár, korlátok nélküli. Te Ő vagy, a valóság, éppen most, csak nem tudod ezt teljes bizonyossággal. Ahhoz, hogy megértsd, ki vagy, meg kell szabadulnod attól a hamis elképzeléstől, hogy valami olyan vagy, ami eltér a valóságtól.

A meditálás, a mantrakántálás, és a különféle testi és szellemi tudományok hasznosak lehetnek, hogy előkészítsék az elmét a megértésre, de a keresés nem ér véget, az Én-tudomás eléréséig. A megoldásnak magában kell foglalnia az Én-tudomást, mert a probléma az Én-tudatlansággal egy. Vállalkozz bármilyen spirituális gyakorlatra, nem lehet megoldani vele ezt a problémát. Meditálhatsz hat órát is egyhuzamban, és élvezheted a boldogság állapotát, de amint abbahagyod ezt a tevékenységet, ismét a tudatlanságban találod magad! Meg kell találnod a választ a kérdésre: „Ki vagyok én?” Amikor ezt tudni fogod, a tudatlanság eltűnik, és mindent tudni fogsz, amit tudnod kell.

Ez az, amiről a Madár Útja szól. Azt jelenti, hogy időt fordítasz rá, hogy mélyen elgondolkodsz a tanításról, nem fogadod el vakon, hanem magad tapasztalsz meg mindent, és magad ellenőrzöl mindent.

Azért írtam ezeket a kommentárokat Maharaj tanításához, mert néhányan azt mondták, hogy ezeket a gondolatokat nehezen érthetőnek találják, és további magyarázatot szeretnének. A kommentárok megkísérlik megadni ezt a magyarázatot, vagy legalábbis valamilyen módszert kínálnak az érintett fogalmakról való elgondolkodáshoz.

Maharaj a Maharashtra-beli Mestereknél tanult, Közép-Indiában. Tanítási stílusa az volt, hogy felvetett egy kérdést, majd fél órás, negyvenöt perces beszéddel válaszolt rá. Volt, hogy beszéd közben megállt, hogy elmagyarázza az általa alkalmazott egyedi gondolatokat, de általában az egyik erőteljes és mélyreható koncepciónak egy másikra való folytonos folyamban való rétegezését részesítette előnyben. Én, személy szerint, mindig hasznosnak találtam, hogy tanulás céljából minden egyes gondolatát aforizmának, vagy szútrának tekintsem. Ily módon, az egyedi gondolatok is könnyebben megközelíthetők, és könnyebben érthetők. Jelen könyvben 366 gondolatot találsz, és ezek együttesen az Advaita Vedanta minden lényeges fogalmát lefedik, valamint bemutatnak egy gyakorlati módszert arra, hogyan dolgozz velük.

Ha megnézed az előszót követő tartalomjegyzéket, észre fogsz venni pár dolgot (eltekintve attól a ténytől, hogy szokatlanul hosszú!):
Minden hónapnak megfelel egy fejezet.
Minden fejezet számozott szakaszokból áll, amelyek mindegyike az adott hónap egy-egy napjának felel meg.
Minden fejezetcím valójában egy idézet.
Ha az év során naponta egy ilyen idézeten kívánsz elmélkedni, ezt könnyen megteheted, ha megkeresed a napnak megfelelő sorszámú idézetet. A kommentárok részletezik az idézeteket, de az is lehet, hogy egyszerűen magán az idézeten való elmélkedést preferálod. Ebben az esetben úgy fogod találni, hogy a tanítás lényege benne található a tartalomjegyzékben. Másfelől, nem szükséges az idézeteket adott naphoz kapcsolni. Ha jobban szeretnéd a könyvet az elejétől a végéig elolvasni, ezt is megteheted. A könyv tartalmaz egy szójegyzéket, amely a Maharaj által használt kifejezéseket magyarázza.
LETÖLTÉS
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Share To:

Post A Comment: