Kézfertőtlenítő házilag
Mindig van alternatív lehetőség is a bolti helyett, még ha kézfertőtlenítőt is szeretnénk. Magunk készíthetjük, ellenőrzött anyagokból. A bolti fertőtlenítő szerek min. 60% alkohol kell, hogy legyen, mert csak így képesek megölni a baktériumokat, vírusokat. Az illóolajok is nagyon jó baktérium, vírus és gombaölő hatással rendelkeznek, ezért nem szükséges bele az a rengeteg alkohol - persze ezt mindenki maga dönti el. A legtöbb illóolaj antibakteriális, de a legintenzívebbek a citrom, a teafa, a geránium és a levendula. A citromolaj még a streptococcust is képes legyőzni megfelelő mennyiségben alkalmazva. Sok illóolaj pedig legyőzi a vírusokat is, mint például a rozmaring, levendula, boróka, teafa, eukaliptusz. Tehát van miből válogatnunk.

Hozzávalók: 


1 dl alkohol (min.60%-os)
1 dl aloe vera gél
2 dl desztillált víz
10 csepp citrom illóolaj
10 csepp teafa illóolaj
5 csepp rozmaring illóolaj

Elkészítés:


Először az alkoholban keverd el az illóolajokat, rázd össze, várd meg, amíg feloldódnak. Ezután az aloe géllel és a vízzel együtt öntd pumpás flakonba (pl. kiürített hajkondicionáló spray üvegébe). Jól rázd össze minden használat előtt, majd fújd a kezedre, ha szükségét érzed. Nem szárítja ki a bőrödet úgy, mint a bolti fertőtlenítők.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


lucreciakencei.hu
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: