Mindig van alternatív lehetőség is a bolti helyett, még ha kézfertőtlenítőt is szeretnénk. Magunk készíthetjük, ellenőrzött anyagokból. A bolti fertőtlenítő szerek min. 60% alkohol kell, hogy legyen, mert csak így képesek megölni a baktériumokat, vírusokat.Az illóolajok is nagyon jó baktérium, vírus és gombaölő hatással rendelkeznek, ezért nem szükséges bele az a rengeteg alkohol - persze ezt mindenki maga dönti el. A legtöbb illóolaj antibakteriális, de a legintenzívebbek a citrom, a teafa, a geránium és a levendula. A citromolaj még a streptococcust is képes legyőzni megfelelő mennyiségben alkalmazva./ Kézfertőtlenítő házilag ~ fényörvény, alternatív gyógyítás, természetes gyógymódok, kézfertőtlenítő házilag, kézfertőtlenítő, kencék házilag, gyógyítás, hírek, fényörvény, alternatív gyógyítás, természetes gyógymódok, kézfertőtlenítő házilag, kézfertőtlenítő, kencék házilag, gyógyítás, kézápolás, természetes kozmetikumok, bio

Mindig van alternatív lehetőség is a bolti helyett, még ha kézfertőtlenítőt is szeretnénk. Magunk készíthetjük, ellenőrzött anyagokból. A bolti fertőtlenítő szerek min. 60% alkohol kell, hogy legyen, mert csak így képesek megölni a baktériumokat, vírusokat. Az illóolajok is nagyon jó baktérium, vírus és gombaölő hatással rendelkeznek, ezért nem szükséges bele az a rengeteg alkohol - persze ezt mindenki maga dönti el. A legtöbb illóolaj antibakteriális, de a legintenzívebbek a citrom, a teafa, a geránium és a levendula. A citromolaj még a streptococcust is képes legyőzni megfelelő mennyiségben alkalmazva. Sok illóolaj pedig legyőzi a vírusokat is, mint például a rozmaring, levendula, boróka, teafa, eukaliptusz. Tehát van miből válogatnunk.

Hozzávalók: 

1 dl alkohol (min.60%-os)
1 dl aloe vera gél
2 dl desztillált víz
10 csepp citrom illóolaj
10 csepp teafa illóolaj
5 csepp rozmaring illóolaj

Elkészítés:

Először az alkoholban keverd el az illóolajokat, rázd össze, várd meg, amíg feloldódnak. Ezután az aloe géllel és a vízzel együtt öntd pumpás flakonba (pl. kiürített hajkondicionáló spray üvegébe). Jól rázd össze minden használat előtt, majd fújd a kezedre, ha szükségét érzed. Nem szárítja ki a bőrödet úgy, mint a bolti fertőtlenítők.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


lucreciakencei.hu
Share To:

Post A Comment: