Byron Katie megalkotott egy nagyon egyszerű módszert arra, hogyan hagyhatod végre abba a szenvedést. Ennek a MUNKA nevet adta. Ez a módszer egy utat mutat ahhoz, hogy kibékülhess önmagaddal és a világgal. Egy út saját lelki békéd felé.Byron Katie szavaival élve: "A szenvedésnek egyetlen módja létezik: mikor elhiszünk egy gondolatot, ami harcba száll azzal, ami van. Ha az elme tiszta, akkor az, ami van, megegyezik azzal, amit akarunk. / Hagyd abba a szenvedést! /gyakorlati útmutató/ ~ fényörvény, spiritualitás, szenvedés, munka, őszinteség, spirituális gyakorlatok, önismeret, tesztek, Byron Katie,

Ez persze csak akkor fog sikerülni, ha elég bátorságot tudsz meríteni önmagadból, ahhoz, hogy szembe nézz önmagaddal. Csak akkor sikerül, ha mélyen, teljes egészében és tisztán őszinte leszel saját magadhoz, vagyis bemész abba a barlangba, ahová leginkább félsz bemenni.

Byron Katie  megalkotott egy nagyon egyszerű módszert arra, hogyan hagyhatod végre abba a szenvedést. Ennek a MUNKA nevet adta. Ez a módszer egy utat mutat ahhoz, hogy kibékülhess önmagaddal és a világgal. Egy út saját lelki békéd felé.

Byron Katie szavaival élve: "A szenvedésnek egyetlen módja létezik: mikor elhiszünk egy gondolatot, ami harcba száll azzal, ami van. Ha az elme tiszta, akkor az, ami van, megegyezik azzal, amit akarunk. Ha szeretnéd, hogy a valóság különbözzön attól, ami van, az olyan, mintha elkezdenél egy macskát ugatni tanítani. Próbálkozhatsz és próbálkozhatsz, és a végén a macska fel fog nézni rád és azt mondja, "miau"."

"A MUNKA megmutatja, hogy az, amiről azt gondoljuk, nem kellett volna, hogy megtörténjen, meg kellett, hogy történjen. Meg kellett, hogy történjen, azért, mert megtörtént és a világ minden gondolkodása sem tud ezen változtatni. Ez nem azt jelenti, hogy helyeseld, vagy ünnepeld. Ez csak azt jelenti, hogy képes vagy a dolgokat ellenállás vagy belső harcaid zavarodottságai nélkül látni. Senki nem akarja, hogy betegek legyenek a gyerekei, senki nem akar autóbalesetet átélni, de ha ezek a dolgok megtörténnek, hát hogyan is támogatna bennünket az ellenük való mentális harcunk. Én szerelmese vagyok annak, ami van, nem azért mert spirituális vagyok, hanem mert fáj, ha szembe szállok a valósággal."

"Csak három fajta dolgot tudok találni az univerzumban: az én dolgomat, a tiedet és Isten dolgát."
Isten dolga a valóság.
"Amikor eljutsz oda, hogy a "kinek a dolga" kérdését elég mélyen megérted és a saját dolgoddal kapcsolódsz össze, számodra elképzelhetetlen felszabadulást élhetsz át az életedben."
"Nem a gondolataink, hanem a hozzájuk való ragaszkodás okozza a szenvedést. A gondolathoz való ragaszkodás azt jelenti, hogy elhisszük, hogy a gondolat igaz, anélkül, hogy ezt megvizsgáltuk volna."

A Munka

1. A munkalap kitöltése.
2. Tegyél fel négy kérdést és fordítsd át.
A munkalap kitöltése: Ítélkezz másokról!
Válaszolj az alábbi 6 kérdésre rövid egyszerű mondatokban:

1. Ki vagy mi mérgesít, szomorít, idegesít vagy zavar téged és miért? Mi az, amit nem kedvelsz benne? (Válaszod legyen kemény, gyerekes és kicsinyes.)

2. Hogyan akarod ezt megváltoztatni? Mit akarsz, mit tegyen az illető?

3. Mi az, amit kellene tennie, vagy nem kellene tennie, gondolnia éreznie, milyennek kellene lennie vagy nem lennie? Milyen tanácsod van a számára?

4. Van valamire szükséged tőle? Mit kellene, hogy tegyen, hogy boldog legyél?

5. Mit gondolsz róla? Készíts egy listát, de ne legyél se racionális, se kedves.

6. Mi az, amit ezzel a valakivel, vagy valamivel soha többé nem akarsz átélni?

Egyesével vizsgáld meg a fenti kérdésekre adott válaszaid minden állítását az alábbiak szerint:

1. Igaz ez?

2. Egészen biztosan tudhatod, hogy ez igaz?

3. Hogyan reagálsz  mi történik, mi zajlik benned, ha elhiszed a gondolatot?

4. Ki lennél a gondolat nélkül?

Most pedig fordítsd át a gondolatot. Először úgy, mintha magadról írtad volna, majd állítsd pont az ellenkezőjét. Ezután minden átfordított állításodra keress 2-3 példát az életedből, amelyek megmutatják, hogyan igazak azok az életedben.
 A 6. kérdésre adott válasz átfordítását így végezd: "Készen állok arra, hogy..." majd "Örülök neki, hogy..."
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


hooponopono.eliveport.com
Share To:

Post A Comment: