Egy szigeten, Sanghaj partjai közelében létezik egy elhagyatott falu, amit a természet vett gondozásába. Houtouwant, a kis kínai falu Shengsi szigetén található. Az egykoron virágzó halászfalut ma már csak tucatnyian lakják, az elhagyott házakat pedig bámulatos módon benőtte a zöld növényzet./ A világ legzöldebb falva, amit visszahódított a természet ~ fényörvény, természet, érdekességek, világ, misztikus, érdekes helyek,

Egy szigeten, Sanghaj partjai közelében létezik egy elhagyatott falu, amit a természet vett gondozásába.
Houtouwant, a kis kínai falu Shengsi szigetén található. Az egykoron virágzó halászfalut ma már csak tucatnyian lakják, az elhagyott házakat pedig bámulatos módon benőtte a zöld növényzet.
A borostyánok szinte mindent körbeöleltek, felkapaszkodtak a házakra, ablakokra, a lenyűgöző látvány egyedülálló a világon. A falu egy része szinte megközelíthetetlen, így szinte misztikus légkör jellemzi a tájat.

A világ legzöldebb falva, amit visszahódított a természet

Ez a zöld gyöngyszem egykor aktív település volt, ahol mintegy 2000 halász és családja élt. Az 1990-es évek elején, amikor a kis öböl egyre kevésbé tudott versenyben maradni a fejlődő haliparral, a lakosok más foglalkozás után néztek és a jobb élet reményében elvándoroltak.
Mára már szinte szinte minden házat elhagytak, és csak egy maroknyi lakos maradt. Az elmúlt több, mint két évtizedben a zöld erők átvették az uralmat, és a település szinte minden részét zöld levelekkel vakolták.

A világ legzöldebb falva, amit visszahódított a természet

Az elhagyott házakba bepillantva még látni a háztartási cikkeket és a bútorok kopott darabjait, pontosan úgy, ahogyan azokat évekkel ezelőtt ott hagyták.
Az élet iróniája, hogy az a néhány falubeli, akik maradtak, és azóta is itt élnek Houtouwanban, egy újabb bevételi formát találtak, hiszen a környék egyre több turistát vonz.
Sokan kíváncsiak a lenyűgöző vidékre, így az itt élők vízzel, élelemmel és alkalmanként szállással kínálják őket.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


sokszinuvidek.24.hu
Share To:

Post A Comment: