Némelyeknek földönkívüli űrhajóknak kialakított leszállóhely. Másoknak átjáró egy párhuzamos univerzumba, vagy egy dizájnra és szimmetriára fogékony jóindulatú istenség tiszteletére kialakított ősi műemlék.Danae Stratou, Alexandra Stratou és Stella Constantinides munkájáról van szó. A csapat, ahogy honlapjuk felfedi, azért tervezte és építette a 92 903 négyzetméter nagyságú műalkotást, hogy a sivatagot, mint “lelkiállapotot és vidéket” egyaránt ünnepeljék./ Sivatagi Lélegzet ~ hírek, fényörvény, érdekességek, misztikus, érdekes helyek, sivatag, világ,

Sivatagi Lélegzet
Némelyeknek földönkívüli űrhajóknak kialakított leszállóhely. Másoknak átjáró egy párhuzamos univerzumba, vagy egy dizájnra és szimmetriára fogékony jóindulatú istenség tiszteletére kialakított ősi műemlék.
Az igazság viszont az, hogy a Vörös-tenger partjaitól nem messze, az egyiptomi sivatag egy elhagyatott részén elhelyezkedő örvénylő formájú tervezet egy környezeti-művészeti alkotás.
Az óriási jelenség 1997-es feltűnése óta készteti elképedésre a turistákat, és azokat, akik az otthonuk kényelmében vizslatják a Google Earth-öt.

Sivatagi Lélegzet


Danae Stratou, Alexandra Stratou és Stella Constantinides munkájáról van szó. A csapat, ahogy honlapjuk felfedi, azért tervezte és építette a 92 903 négyzetméter nagyságú műalkotást, hogy a sivatagot, mint “lelkiállapotot és vidéket” egyaránt ünnepeljék.
A Sivatagi Lélegzet névre keresztelt látványosság két összefonódó spirálból áll: az egyik függőleges tölcsérrel mered felfelé, a másik pedig ugyanilyen formában süpped a földbe.
Eredetileg egy kicsi tó is volt a közepén, de a Google Maps legutóbbi képei szerint már kiszáradt. A felvételek azt is megmutatják, hogy a szerkezet egyre inkább felbomlik a homokviharoknak köszönhetően, a tölcsérek lassan átalakulnak.

Sivatagi Lélegzet


Az alkotók a honlapjukon kijelentették: “Mivel egy olyan ponton helyezkedik el, ahol a tenger végtelensége találkozik a sivatagéval, a munkánk bizonyos nézőpontból két különböző szinten is működik. Felülről nézve egy vizuális képként, a spirálon sétálva pedig fizikai élményként.”
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


rejtelyekszigete
Share To:

Post A Comment: