Sokan nem tudnak különbséget tenni a holdkő-opál-opalit között. Gondoltam csinálok egy kis összehasonlító képet és leírást hozzá, hogy ha igazi holdkövet szeretnétek (vagy opált) vásárolni, akkor tudjátok mire figyeljetek ilyenkor. Szóval az igazi holdkő, ami egy természetes ásvány - földpát -, barnás, fehéres, bézs, vagy fekete színű - általában nem áttetsző. Néha kékes-színes szivárvány színű csillogás fedezhető fel bennük. Ezt hívják szivárvány holdkőnek. Ezt a csillogást utánozzák le a mesterséges holdkővel, vagyis álholdkővel. Aminek a hivatalos neve opalit, vagy üvegopál./ Mi a különbség a holdkő, az opál, és az opalit között? ~ fényörvény, kristálygyógyászat, ásványok, kristályok, gyógyító kövek, holdkő, opalit, opál, spiritualitás,

Mi a különbség a holdkő, az opál, és az opalit között?
Sokan nem tudnak különbséget tenni a holdkő-opál-opalit között. Gondoltam csinálok egy kis összehasonlító képet és leírást hozzá, hogy ha igazi holdkövet szeretnétek (vagy opált) vásárolni, akkor tudjátok mire figyeljetek ilyenkor.
Szóval az igazi holdkő, ami egy természetes ásvány - földpát -, barnás, fehéres, bézs, vagy fekete színű - általában nem áttetsző. Néha kékes-színes szivárvány színű csillogás fedezhető fel bennük. Ezt hívják szivárvány holdkőnek. Ezt a csillogást utánozzák le a mesterséges holdkővel, vagyis álholdkővel. Aminek a hivatalos neve opalit, vagy üvegopál. Ez nem természetes ásvány, hanem egy mesterségesen előállított üveg. Sokszor ezt árulják és adják el holdkőként vagy opálként a gyanútlan vásárlóknak! (lásd. a képen jobbra fent és baloldalt lent karkötő formjában) A természetes holdkővel ellentétben mindig áttetsző. Onnan ismered fel, hogy jellegzetesen kék, egységes színű. Nagyítóval megvizsgálva közelről buborékokat találsz benne.
Az (igazi) opál az egyik legkülönlegesebb kémiai összetételű ásvány, amely valójában megszilárdult kovasavgél. Az egyes opálfajták kémiailag azonosak, de szerkezetükben eltérnek egymástól. A nemes opál az legdrágább ásványfajta a piacon. Gyönyörű színjátéka van mindegyik fajtájának.
A legtöbb opál Ausztráliában és Brazíliában bányászható, de pici darabkák akár Magyarországon is fellelhetők, viszont a bányászatuk tilos nálunk!
Az opálra jellemző a belülről fénylő, csillogó jelleg. Viszont kivételt élvez pl. fehér opál, a rózsa opál, faopál, melyekre egyáltalán nem jellemző a fénytörés. (Faopálnál nagyon ritkán fordul elő.)
Szóval a holdkő és az opál természetes ásványok, az opalit viszont mesterséges üveg. Figyeljetek ezekre, ha holdkövet, ha esetleg igazi opált szeretétek vásárolni a jövőben!
Remélem tudtam nektek segíteni ezzel a kis leírással.
(Az írást csak szerző ill. forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Share To:

Post A Comment: