Lehet, hogy tűrőképességed határához értél, úgy érzed, hogy még egy síró gyermek, még egy következő telefon, még egy befizetendő számla, vagy még egy idegtépő nap elegendő ahhoz, hogy a fizikai vagy mentális összeroppanás szélére kerülj. Nem kell megválnod azoktól a dolgoktól, amiket életedben fontosnak tartasz. Nem kell füstölőt égetned, vagy leborotválnod a hajad, vagy kaftánt hordanod! Egyszerűen csak szánj rá egy kis időt, lazulj el, légy nyugodt – és tanulj meg meditálni./ Meditáció: Miért kezdd el? ~ fényörvény, meditáció, spiritualitás kezdőknek, spiritualitás, ezotéria,

Meditáció: Miért kezdd el?
Lehet, hogy tűrőképességed határához értél, úgy érzed, hogy még egy síró gyermek, még egy következő telefon, még egy befizetendő számla, vagy még egy idegtépő nap elegendő ahhoz, hogy a fizikai vagy mentális összeroppanás szélére kerülj.
De az is elképzelhető, hogy egyszerűen csak úgy érzed, életedből hiányzik a lendület, az öröm. Kétségbe vonod az élet értelmét, olyan, mintha valami hiányozna belőle. Az a gyanúd, hogy van valami más, és ez az, ami után sóvárogsz.

Az is lehet, hogy betegséggel küszködsz, és az ideális külső és belső környezetet keresed természetes gyógyító mechanizmusaid maximális működésének biztosítására. Az is lehetséges, hogy saját magad jobb megismerésére törekszel: ki is vagyok én? Hová tartok? Lehet, hogy életed értelmét, igazi képességeidet keresed, és szeretnéd megtapasztalni a belső béke, jólét és az igazi egészség állapotát.
Ha az előbbiek közül akár csak egy is illik rád, ha valóban, komolyan aktívan részt akarsz venni egészséged alakításában, akkor itt az alkalom, hogy egy kis időt fordíts a meditáció megtanulására. Nem kell megválnod azoktól a dolgoktól, amiket életedben fontosnak tartasz. Nem kell füstölőt égetned, vagy leborotválnod a hajad, vagy kaftánt hordanod! Egyszerűen csak szánj rá egy kis időt, lazulj el, légy nyugodt – és tanulj meg meditálni.
Ha olvastál már róla, vagy megkérdeztél néhány embert,akkor tudod, hogy mindenkinek mást jelent Akkor hát mi is a meditáció? Érdekes, hogy mennyien adnak meglehetősen ködös, vagy kitérő választ erre a kérdésre. Ez minden bizonnyal azzal magyarázható, hogy maga a szó – meditáció– jelentésében sokban megegyezik az „utazás” szóval.

Ha például egy hegy teteje lenne utazásod célja, mehetnél gyalog, biciklivel, vonattal vagy akár helikopterrel is. Sok helyet választhatnál kiindulópontul, és a hegycsúcsra vezető sok ösvény közül bármelyiket követhetnéd, végül mégis célhoz érnél.
A meditáció egy olyan folyamat, melynek célja egy magasabbszintű tudatállapot közvetlen megtapasztalása.

Ugyanúgy, ahogyan utazhatsz vonaton, vagy helikopterrel,a meditációnak is több útja van. Mikor útnak indulsz, természetedtől és igényeidtől függően te választod meg utazásod módját. így van ez a meditációval is.Ez a könyv útikalauz a meditációhoz. Rámutat a cél jótékony hatásaira és azokra a lehetőségekre, ahogyan eljutha-tunk oda. Miután elolvastad, önbizalommal és erővel telve indulhatsz útnak.

A meditáció céljai

A meditáció segítséget nyújt három óriási igény kielégítésében. Ezek a stressz kezelése,betegségek gyógyítása és a személyes – vagy spirituális fejlődés.

Hagyományosan a meditációt a spirituális fejlődés eszközeként használták.Napjainkban azonban áttevődött a hangsúly az egészséget elősegítő tulajdonságaira, mivel a meditáció már legegyszerűbb változataiban is nagyszerűen használható a stressz megszüntetésére, valamint bámulatosan segíti testünket abban, hogy fenntartsa, megjavítsa és meggyógyítsa önmagát.Hogy teljes képet kaphassunk a meditáció hatásköréről, érdemes azt, mint három fő útvonalat elképzelni.Mindhárom útnak megvannak saját fő céljai és eljárási módjai. 
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Dr. Ian Gawlen: Az elme békéje
Share To:

Post A Comment: