A Földnek rengeteg rejtett kincse van. Ezek közé tartozik a különleges, Indonéziában található vulkán is, amely csodálatos, kék lávát lövell ki magából. A Kawah Ijen az Ijen vulkánkomplexum része, amely Indonézia keleti részén található. Itt lelhető fel a világ legnagyobb türkiz színű savas tava is, amely kénsavval van telítve./ Kawah Ijen - A vulkán, amely kék lávát lövell ~ fényörvény, rejtélyek, titkok, természet, vulkánok, természet ereje, Gaia ereje, világ,

Kawah Ijen - A vulkán, amely kék lávát lövell
A Földnek rengeteg rejtett kincse van. Ezek közé tartozik a különleges, Indonéziában található vulkán is, amely csodálatos, kék lávát lövell ki magából.
A Kawah Ijen az Ijen vulkánkomplexum része, amely Indonézia keleti részén található. Itt lelhető fel a világ legnagyobb türkiz színű savas tava is, amely kénsavval van telítve.
A tó egy kénbánya is, ahol a bányászok kosarakba gyűjtik a ként. Az itt dolgozók éjjelente is munkálkodnak, hogy növeljék szerény jövedelmüket.

Kawah Ijen - A vulkán, amely kék lávát lövell

Nem kell aggódniuk a sötétség miatt, hiszen éjjelente csodálatos kék fénnyel világít a Kawah Ijen. A magas hőmérsékletű folyékony kén kék fényben lángol fel.
A bányászok nagyon rossz körülmények között dolgoznak a helyszínen, alig használnak védőfelszerelést. A ként kevés pénzéért veszik át tőlük, ezért nagyon sokat kell dolgozniuk.

Kawah Ijen - A vulkán, amely kék lávát lövell

Sok esetben életüket kockáztatják a kénes légtérben. A Kawah Ijent nem egyszerű meglátogatni, hiszen ha a szél fúj, akkor a sűrű, kellemetlen füst egyenesen az ember tüdejébe kerül, amely igen kellemetlen élmény.

Kawah Ijen - A vulkán, amely kék lávát lövell

Egy fotográfus, Olivier Grunewald készített képeket 2008-ban a kék lángokról. A férfi egy fényképezőgépet és két objektívet veszített el a kaland során. Hogyha valaki mégis elindulna a vulkánhoz, akkor a tóra mindenképpen érdemes nagy figyelmet fordítani, hiszen az tömény kénsavból áll.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


hir.ma
Share To:

Post A Comment: