Ezek a gyógyitalok nem csak télre hatásosak, hanem az év bármely évszakában kortyolhatók. Akár megelőzésre szeretnénk használni, akár betegségből való kilábalás esetén. Így érdemes minél többször elkészíteni ezeket a csodás italokat.

KURKUMÁS CSODASZER 

KURKUMÁS CSODASZER

Arany tejnek is nevezik ezt a kurkumás tradicionális indiai italt. Rengeteg egészségügyi bajra gyógyír. Mint például megfázásra, torokfájásra, vagy fejfájásra is rendkívül hatásos. A titka csak annyi, hogy a kurkuma és a gyömbér is önmagában természetes gyulladáscsökkentők, és erősítik az immunrendszert.

Hozzávalók:

1 teáskanál kurkuma
2 fahéjrúd
1 kisujjnyi vékonyra vágott gyömbér
½ teáskanál szerecsendió
1 teáskanál fekete bors
2 csésze tej
2 evőkanál méz

Elkészítése:

Melegítsünk két csésze vizet, adjuk hozzá az összes fűszert, főzzük közepes hőfokon körülbelül 10 percig. Adjuk hozzá a tejet és a mézet, és keverjük el az egészet, amíg egy selymes állagú teát nem kapunk.

CITROMOS-GYÖMBÉRES TEA

CITROMOS-GYÖMBÉRES TEA

Nátha megelőzésére vagy legyőzésére egyaránt hatásos elixír. Tegyünk bele minél több citromot, hogy még hatásosabbá tegyük.

Hozzávalók:

1 nagy hüvelykujjnyi gyömbér
3 evőkanál méz
1 citrom

Elkészítése:

Hámozzuk meg a gyömbért. Egy közepes lábast töltsünk meg négy csésze vízzel, és adjuk hozzá a vékonyra vágott gyömbért. Forraljuk fel, majd amint bugyogni kezd a víz, vegyük le közepes hőfokra, és hagyjuk addig, amíg a folyadék körülbelül a felére nem csökken. Adjuk hozzá a mézet, majd húzzuk le a tűzről, végül szűrjük le az egészet. 2-3 evőkanálnyit adagoljunk egy bögre forró vízhez, és tegyünk bele vékonyra vágott citromkarikákat (minél többet raksz bele, annál jobb!). A gyömbéres lé akár két hétig is eláll a hűtőben, ha szeretnénk elrakni.

C-VITAMINOS CSODAITAL

C-VITAMINOS CSODAITAL

Az ital egy igazi vitaminbomba – akár külön-külön készítünk belőlük teákat, akár vegyítve. A filteres teák helyett használjunk inkább valódi alapanyagokat, és/vagy szálas teát.

Hozzávalók:

4 evőkanál csipkebogyó
1 evőkanál szárított citromfű
1 evőkanál őrölt fahéj
1 evőkanál szárított hibiszkuszvirág
½ evőkanál citromlé
méz ízlés szerint

Elkészítése:


Forraljunk fel négy csésze vizet, adjuk hozzá a citromfüvet, a fahéjat, hibiszkuszt, csipkebogyót. Tíz perc után szűrjük le és végül ízesítsük citromlével és mézzel (vagy ha nem bírod a mézet, akkor steviával, vagy xilittel).
Közzétette: Sandalwww.fenyorveny.hu 
(Az írást csak forrás és szerző megjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!



Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: