A villám kialakulásához az alsó légkörnek melegnek és nedvesnek kell lennie. Alapesetben a sarkok közelében ez nincs jelen, hiszen itt a levegő szinte mindig száraz és hideg. Az, hogy villámot figyeltek meg az Északi-sarktól 480 kilométerre kifejezetten szokatlan dolog, most mégis ezt történt... / Komoly bajt jelent, hogy villámlott az Északi-sarkon ~ fényörvény, klímaváltozás, természet, érdekességek, villám, villámok, hideg, klíma, levegő, idő, meleg, globális felmelegedés, időjárás, extrém időjárás,

Komoly bajt jelent, hogy villámlott az Északi-sarkonA klímakatasztrófa olyan jelekben is megnyilvánul, amikre alapvetően nem sok figyelmet fordítanánk. A szakemberek azonban ismerik egy-egy jelenség hátterét, így azt is értik, hogy milyen következményeket jelenthetnek a bolygóra nézve.

A villám 


Egy gyönyörű, lila, forró és fényes cikázás az égbolton, amit szinte minden ember lenyűgözve figyel. Jellemzően tavasszal és nyáron láthatunk villámokat, és akkor is főleg olyankor, mikor vihar készül, vagy éppen tombol. A villám csodálatos, és nagyon pusztító erejű jelenség, melynek kialakulásához bizonyos dolgok megléte szükséges.

Komoly bajt jelent, hogy villámlott az Északi-sarkon

Alapvetően akkor jön létre, amikor a légkör instabil. Ez egy bonyolult rendszer, de a villámok kialakulásának legfontosabb összetevője az alsó és felső légkör hőmérsékletének eltérése. Pontosabban az alsó légkörnek melegnek és nedvesnek kell lennie, míg a felsőnek száraznak és hidegnek. Ha minden feltétel adott, akkor olyan villámokat is láthatunk, melyekkel inkább csak képeken találkozhattunk.

Klímakatasztrófa 


Villámokat sokat láthatunk hazánkban, de Európa más tájain sem szokatlanok, ahogyan az amerikai kontinens nagy részén, vagy Ázsia többségének területén sem. Azonban az Északi-sarkon, illetve annak közelében a villámlás olyan ritka, mint a fehér holló.

Komoly bajt jelent, hogy villámlott az Északi-sarkon

Ahogyan azt említettük, a villám kialakulásához az alsó légkörnek melegnek és nedvesnek kell lennie. Alapesetben a sarkok közelében ez nincs jelen, hiszen itt a levegő szinte mindig száraz és hideg. Az, hogy villámot figyeltek meg az Északi-sarktól 480 kilométerre kifejezetten szokatlan dolog, most mégis ezt történt.

Ez sajnos azt jelenti, hogy a sarki levegő olyan mértékben melegedett fel, ami már messze nem tudható be véletlennek, ez már egyértelműen a globális felmelegedés következménye. A levegő hőmérsékletének emelkedése nem azért rossz, mert villámok alakulnak ki a sarkok felett. A gondot az okozza, hogy ezeken a területeken állandó hidegnek kellene lenni, hogy a jég biztonságosan megmaradhasson, vagy hízhasson. Most azonban olyan mértékű olvadással nézünk szembe – amit a meleg levegő és a melegedő víz okoz -, mely egyetlen nap alatt több millió tonna jeget képes eltüntetni az örök fagy birodalmából. Ez pedig az emberiség számára is katasztrofális következményekkel jár majd.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


koponyeg.hu

Share To:

Post A Comment: