Hétfő este (és még kedd reggel is) több Facebook-felhasználó is arra panaszkodott a downdetector.com-on, hogy nem tud bejelentkezni fiókjába, mintha a közösségi oldalról látszólag kitiltották volna. Ennek nyomán nem tudták használni a Messengert és az Instagramot sem. Többen e-mailt is kaptak arról, hogy a fiókjukat felfüggesztették, különösebb indoklás nélkül. / Magyarázat nélkül tiltott le profilokat a Facebook ~ facebook, tech, világ, közösség, fényörvény,

Magyarázat nélkül tiltott le profilokat a Facebook
Hétfő este (és még kedd reggel is) több Facebook-felhasználó is arra panaszkodott a downdetector.com-on, hogy nem tud bejelentkezni fiókjába, mintha a közösségi oldalról látszólag kitiltották volna. Ennek nyomán nem tudták használni a Messengert és az Instagramot sem. Többen e-mailt is kaptak arról, hogy a fiókjukat felfüggesztették, különösebb indoklás nélkül.

Az oldalkezelők pedig arra lettek figyelmesek, hogy posztjaik elérése látványosan lecsökkent, irreálisan alacsony számokat mutatva, emellett a rajongók száma is megcsappant. Lévai Richárd közösségimédia-guru Facebook-posztjában szintén erre a jelenségre hívta fel a figyelmet. A szakértő szerint  a legtöbb oldal rajongói száma 0,1 és 0,6 százalék között csökkent (van, amelyik 1%-ot is), ami a nagyobb oldalak esetében több száz vagy akár több ezer lájkolót - rajongót - jelent.

Mivel a Facebook eddig hivatalosan még nem adott tájékoztatást, csak találgatni lehet, mi áll a dolog hátterében. Összeesküvés-elméletek szerint politikai alapon történt a tisztogatás, vagy a kamuprofil-szűrések közben csúszhatott hiba a gépezetbe.
Az eddigi jelek alapján ráadásul nem egyszerűen arról van szó, hogy megtévesztő fiókokra csapott volna le a közösségi oldal, vagy olyan felhasználókat büntetett, akik valamilyen tiltott tartalmat osztottak meg, a problémát jelzők közül többen hangsúlyozzák, hogy teljesen átlagos profiljuk volt mindenféle extremitástól mentes tevékenységgel, figyelmeztetést sem kaptak soha. Csupán annyit vettek észre, hogy egyik pillanatról a másikra kizárta őket az oldal, és nem technikai hiba történt, hanem a fiókjuk szűnt meg.
Lévai szerint legvalószínűbb, hogy valamilyen bug lehet a felelős, és amennyiben általános hibáról van szó, idővel javítják az oldal üzemeltetői.
Ti mit tapasztaltok? Volt nálatok csökkenés? Vagy gond a Facebook esetleg az Instagram belépésssel?
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


24.hu
Share To:

Post A Comment: